Jep, Prismassa on porsaan ulkofilee tarjouksessa. Tarkoittaa
sitä että meillä syödään sikaa nyt oikein urakalla! Viimeksi tein ulkofileestä täytetyn uunipaistin, tällä kertaa päädyttiin tomaattikastikkeessa haudutettuihin
leikkeisiin. Leikkeet leikattiin puolitoistakiloisesta köntistä josta loput
kaksi kolmasosaa pilkottiin suikaleiksi pakkaseen.
Kehitin tämä reseptin suunnilleen vuosi takaperin kun piti
saada jotain helppoa ja vaivatonta ruokaa jääkaapissa valmiina olleesta porsaan ulkofileestä, kiire sen sijaan ei
ollut. Hyvä niin, tämä ruoka vain paranee pitkästä haudutusajasta! Helpon valmistettavuuden
lisäksi tämä ruoka ei porsaanleikkeiden lisäksi vaadi sellaisia aineksia joita
ei meiltä kaapista yleensä valmiiksi löytyisi.
Lihan lisäksi tarvitaan tomaattimurskaa tai paseerattua
tomaattia, mustia oliiveja, oliiviöljyä, valkosipulia
(tai valkosipulijauhetta), kuivattuja yrttejä maun mukaan (Provencen sekoitus, timjamia tms. ) sekä suolaa ja
mustapippuria. Lisäkkeeksi sopii vaikkapa riisi, miksei myös pasta tai keitetyt
perunat.
Tomaatissa haudutetut porsaanleikkeet uunissa, resepti
- 500 g porsaan ulkofileleikkeitä (Voit laittaa haluamasi määrän; tämä on arvio meidän ateriasta)
- 300 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 3 rkl mustia oliiveja renkaiksi leikattuna
- 1 tl Provencen yrttiseosta
- 1 tl timjamia
- 1 tl suolaa
Leikkaa porsaan ulkofileestä noin puolentoista sentin paksuisia pihvejä. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kaada padan tai uunivuoan
pohjalle osa öljystä, lado osa porsaanleikkeistä pohjalle. Ripottele leikkeille
kuivattuja yrttejä sekä suolaa ja mustapippuria myllystä. Lisää päälle
oliiviöljyä ja lado loput leikkeet pataan, mausta leikkeiden pinta taas
yrteillä, suolalla ja pippurilla.
Mausta tomaattimurska tai paseerattu tomaatti murskatulla
valkosipulilla. Jos käytät tomaattimurskaa, voit surauttaa sen halutessasi
sileäksi sauvasekoittimella. Kaada seos leikkeiden päälle. Kypsennä leikkeitä
uunissa kannen alla noin tunnin verran. Voit tämän jälkeen halutessasi jättää
padan uunin jälkilämpöön muhimaan jolloin leikkeistä tulee vieläkin mureampia.
Meillä syötiin porsaanleikkeiden kanssa vihannesriisiä (=riisin
kanssa keitettiin he-ma-paa eli hernemaissipaprikaa) ja vihreitä papuja. Liha
oli tosi mureaa joten hyvin upposi tämä ruoka myös perheen pienimmille! Kastike oli aivan ihanan yrttistä ja se oli saanut mukavasti makua lihasta. Jos kastiketta jää yli, sitä ei kannata heittää hukkaan vaan käyttää jämä vaikkapa jauhelihakastikkeen maustamseen; toimii!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti