sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Tomaatissa haudutetut porsaan ulkofileleikkeet

porsaanleikeket tomaatissa





Jep, Prismassa on porsaan ulkofilee tarjouksessa. Tarkoittaa sitä että meillä syödään sikaa nyt oikein urakalla! Viimeksi tein ulkofileestä täytetyn uunipaistin, tällä kertaa päädyttiin tomaattikastikkeessa haudutettuihin leikkeisiin. Leikkeet leikattiin puolitoistakiloisesta köntistä josta loput kaksi kolmasosaa pilkottiin suikaleiksi pakkaseen. 

Kehitin tämä reseptin suunnilleen vuosi takaperin kun piti saada jotain helppoa ja vaivatonta ruokaa jääkaapissa valmiina olleesta porsaan ulkofileestä, kiire sen sijaan ei ollut. Hyvä niin, tämä ruoka vain paranee pitkästä haudutusajasta! Helpon valmistettavuuden lisäksi tämä ruoka ei porsaanleikkeiden lisäksi vaadi sellaisia aineksia joita ei meiltä kaapista yleensä valmiiksi löytyisi.  

Lihan lisäksi tarvitaan tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia, mustia oliiveja, oliiviöljyä, valkosipulia (tai valkosipulijauhetta), kuivattuja yrttejä maun mukaan (Provencen sekoitus, timjamia tms. ) sekä suolaa ja mustapippuria. Lisäkkeeksi sopii vaikkapa riisi, miksei myös pasta tai keitetyt perunat.


Tomaatissa haudutetut porsaanleikkeet uunissa, resepti



  • 500 g porsaan ulkofileleikkeitä (Voit laittaa haluamasi määrän; tämä on arvio meidän ateriasta)
  • 300 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl mustia oliiveja renkaiksi leikattuna
  • 1 tl Provencen yrttiseosta
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa


Leikkaa porsaan ulkofileestä noin puolentoista sentin paksuisia pihvejä. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kaada padan tai uunivuoan pohjalle osa öljystä, lado osa porsaanleikkeistä pohjalle. Ripottele leikkeille kuivattuja yrttejä sekä suolaa ja mustapippuria myllystä. Lisää päälle oliiviöljyä ja lado loput leikkeet pataan, mausta leikkeiden pinta taas yrteillä, suolalla ja pippurilla. 


ulkofileleikkeet



Mausta tomaattimurska tai paseerattu tomaatti murskatulla valkosipulilla. Jos käytät tomaattimurskaa, voit surauttaa sen halutessasi sileäksi sauvasekoittimella. Kaada seos leikkeiden päälle. Kypsennä leikkeitä uunissa kannen alla noin tunnin verran. Voit tämän jälkeen halutessasi jättää padan uunin jälkilämpöön muhimaan jolloin leikkeistä tulee vieläkin mureampia. 

Meillä syötiin porsaanleikkeiden kanssa vihannesriisiä (=riisin kanssa keitettiin he-ma-paa eli hernemaissipaprikaa) ja vihreitä papuja. Liha oli tosi mureaa joten hyvin upposi tämä ruoka myös perheen pienimmille! Kastike oli aivan ihanan yrttistä ja se oli saanut mukavasti makua lihasta. Jos kastiketta jää yli, sitä ei kannata heittää hukkaan vaan käyttää jämä vaikkapa jauhelihakastikkeen maustamseen; toimii!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti