keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kalastajan Vaimon siemennäkkäri


Tämän näkkileipäreseptin bongasin alun perin huippusuositusta Kalastajan Vaimo –blogista joskus viime vuoden alussa. Oli sen verran helppo ja toimiva resepti että tätä tehdään meillä edelleen säännöllisesti. Siemennäkkäri on koukuttavan hyvää!

Resepti sopii käsittääkseni aika hyvin myös vähähiilihydraattisen ruokavalion ystäville sillä tämän leivän tekemiseen ei käytetä lainkaan jauhoja. Reseptin ainoa viljatuote on kaurahiutaleet jotka voi jättää halutessaan poiskin. 

Alkuperäiseen ohjeeseen tulee myös mantelijauhoja, ne jätän meidän versiosta pois koska meillä on taloudessa pari pähkinäallergikkoa. Joskus olen tuunaillut tätä niin että olen laittanut sekaan hiukan ruisjauhoa, ihan maukas versio on sekin! Meille muokatusta ohjeesta olen tehnyt hiukan helpommin ulkoa muistettavan muuttamalla mittayksiköt ruokalusikallisista desilitroiksi.


Siemennäkkäri  • 3 kananmunaa
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl pellavansiemeniä
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl hienoa merisuolaaAinekset sekoitetaan löysäksi taikinaksi. Taikina levitetään uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohuelti.  Näkkäriä paistetaan kunnes se on kovaa ja rapsakkaa; alkuperäisen ohjeen mukaan 20-30 min 175 asteessa, minä olen paistanut 200 asteessa kunnes reunoissa näkyy hiukan rusketusta. 

Pienemmällä lämmöllä ja lyhyemmällä paistoajalla näkkäristä tulee helpommin leikattava ja pehmeämpi. Itse tykkään rapsahtavasta näkkäristä; sellaisesta joka ei välttämättä edes leikkaudu näteiksi palasiksi vaan josta pitää murtaa epäsäännöllisen muotoisisa palasia. :)

Tätä syödään meillä yleensä välipalalla tai muuten vain silloin kun tekee mieli jotain pientä suolaista. Leivän päälle ei tarvitse laittaa mitään sillä tämä on tosi maukasta nakerreltavaa ihan sellaisenaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti