Tämän näkkileipäreseptin bongasin alun perin huippusuositusta
Kalastajan Vaimo –blogista joskus viime vuoden alussa. Oli sen verran helppo ja
toimiva resepti että tätä tehdään meillä edelleen säännöllisesti. Siemennäkkäri on koukuttavan hyvää!
Resepti sopii käsittääkseni aika hyvin myös
vähähiilihydraattisen ruokavalion ystäville sillä tämän leivän tekemiseen ei
käytetä lainkaan jauhoja. Reseptin ainoa viljatuote on kaurahiutaleet jotka voi
jättää halutessaan poiskin.
Alkuperäiseen ohjeeseen tulee myös mantelijauhoja, ne jätän
meidän versiosta pois koska meillä on taloudessa pari pähkinäallergikkoa. Joskus
olen tuunaillut tätä niin että olen laittanut sekaan hiukan ruisjauhoa, ihan
maukas versio on sekin! Meille muokatusta ohjeesta olen tehnyt hiukan helpommin
ulkoa muistettavan muuttamalla mittayksiköt ruokalusikallisista desilitroiksi.
Siemennäkkäri
- 3 kananmunaa
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 0,5 dl pellavansiemeniä
- 0,5 dl kaurahiutaleita
- 2 tl hienoa merisuolaa
Ainekset sekoitetaan löysäksi taikinaksi. Taikina levitetään uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohuelti. Näkkäriä paistetaan kunnes se on kovaa ja rapsakkaa; alkuperäisen ohjeen mukaan 20-30 min 175 asteessa, minä olen paistanut 200 asteessa kunnes reunoissa näkyy hiukan rusketusta.
Pienemmällä lämmöllä ja lyhyemmällä paistoajalla näkkäristä tulee helpommin leikattava ja pehmeämpi. Itse tykkään rapsahtavasta näkkäristä; sellaisesta joka ei välttämättä edes leikkaudu näteiksi palasiksi vaan josta pitää murtaa epäsäännöllisen muotoisisa palasia. :)
Tätä syödään meillä yleensä välipalalla tai muuten vain
silloin kun tekee mieli jotain pientä suolaista. Leivän päälle ei tarvitse
laittaa mitään sillä tämä on tosi maukasta nakerreltavaa ihan sellaisenaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti