tiistai 25. kesäkuuta 2013

Herkulliset linssipihvit

punaiset linssit


"Mmmmm hyvää! Epätavallisen makuista mutta hyvää" totesivat jauhelihapihveihin tottuneet lapseni kun tarjoilin heille linssipihvejä. Tämä on työvoitto; usein poikaset ovat suorastaan rasittavan epäluuloisia uusia makuja kohtaan joten tässä taisin tosiaan onnistua. :)

Nämä pihvit ovat pehmoisen maukkaita, helppoja tehdä ja muunnella. Tulisuutta kaipaava lisää taikinaan chiliä, lisää pehmeyttä taas saa vaikkapa kermalorauksella. Meillä pihvit syötiin salaatin ja makean chilikastikkeen kanssa mutta  kermaviili- ja jugurttipohjaiset kastikkeet toimisivat myös mainiosti. Pihvejä jäi vielä; huomenna taidan tehdä näiden seuraan tsatsikia ja murustella salaatin päälle hiukan fetaa.


Linssipihvit, resepti


  • 5 dl punaisia linssejä
  • vettä linssien keittämiseen
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl iso porkkana
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta (minulla makeaa, on saatavana myös tulista)
  • 1 kpl kananmuna
  • 4 rkl perunajauhoa
  • suolaa myllystä
  • pippuria myllystä
  • öljyä paistamiseen

Pilko sipuli kuutioiksi, kuullota pannulla ja heitä sekaan curry ja paprikajauhe ja kääntele vielä hetki. Kaada sekaan linssit ja vettä niin että linssit jäävät reilusti veden alle. Lisää suolaa. Anna porista ja tarkasta välillä vesitilanne. Lisää vettä jos keitos vaikuttaa liian kuivalta tai linssit meinaavat tarttua pohjaan. Tarkoitus on imeyttää neste linsseihin kunnes ovat kypsiä ts. keitinvettä ei kaadeta pois. Lopputulos on pehmeä "linssipuuro" tai paksu sose jota voi vielä hieman soseuttaa lisää sauvasekoittimella. Punaiset linssit kypsyvät melko nopeasti, vartissa viimeistään ovat valmiita.


kasvispihvien valmistaminen
Valmis linssipihvitaikina on kuin paksua puuroa.





Kun linssit ovat kypsiä, sammuta levy ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lisää linssimuusiin pippuri, perunajauho, porkkanaraaste ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi.

Paista massasta pihvejä lettupannulla; reilu ruokalusikallinen taikinaa per lettu. Tarjoa pihvien kanssa makeaa chilikastiketta, kermaviili-  tai jurgurttikastiketta ja salaattia.

pihvit punaisista linsseistä

13 kommenttia:

  1. Testattu tänään ja hyviä olivat!

    VastaaPoista
  2. Nää menee tällä viikolla kokeiluun. Mutta ajattelin vaihtaa mausteita ja käyttää näitä hampparipihveinä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tuunata oman maun mukaiseksi! :) Mulla on niin syvä ihastus savupaprikajauheeseen ja curryyn että tulee laitettua niitä melkein ruokaan kuin ruokaan! :P

      Poista
  3. Linssipihvien ystävänä kokeilin tätä reseptiä ja oikein hyviä tuli! Kurkumaa lisäsin lusikallisen ja pari ruokalusikallista psylliumia rakennetta tuomaan, niin oli helpompi paistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että maistui! :) Piti ihan googlata tuo psyllim, sanan olen kuullut mutta muuten se ei ole tuttu aines ollenkaan. Ehjänä pysyminen näissä pihveisssä on aina haasteena, tuo psyllium varmaan tosiaan auttaa siihen ongelmaan!

      Poista
  4. Mitäs sille porkkanalle tehdään? Raastetaan ja kuullotetaan sipulin kanssa kenties?

    VastaaPoista
  5. Mitäs sille porkkanalle tehdään? Raastetaan ja kuullotetaan sipulin kanssa kenties?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, porkkana raastetaan hienoksi raasteeksi, ei tarvitse kuullottaa. :) Raaste lisätään linssimuusin joukkoon sellaisenaan.

      Poista
  6. Hyviä! Lisäsin vähän perunajauhoja ja toisen munan jotta pysyi paremmin koossa. Herneproteiini sopi näihin myös :)

    VastaaPoista
  7. Olipa hyvän kuuloinen ohje, ensimmäistä kertaa linssipihvit menossa testiin

    VastaaPoista
  8. Ajattelin tätä reseptiä kokeilla. Käytitkö kuivia vai vedessä olevia linssejä?

    VastaaPoista
  9. Hyvä resepti, hyödynsin tätä "mitä kaapista löytyy"-hampurilaisiin ja maistui todella hyvin "lihansyöjille" tomaatin, paistettujen ananasrenkaiden, punasipulin, cheddarin ja kastikkeiden kanssa. Linssejä oli vain 2,5 dl jäljellä, tuli siltikin 10 kpl pihvejä.

    2,5 dl:aan linssejä laitoin kananmunan, pienen sipulin, pienen porkkanan, annoin linssien hautua oikein kunnolla, jotta neste haihtui ja tuli "puuromaista". Käytin sauvasekoitinta myös, vähän vaan, jotta ei tullut ihan "liisteriä". Perunajauhoja käytin 2,5 ruokalusikallista. Paistaessa sivelin pullasudilla öljyä paistamattomalle puolelle, tuli rapeita. Paisto onnistui myös tavallisella pannulla, varmasti lettupannu kuitenkin kätevämpi!

    Mausteina:
    2 tl paprikajauhetta
    2 tl currya
    n. 2 ruokalusikallista soijakastiketta
    n. 2 tl worchester-kastiketta
    n. 1-2 tl hunajaa

    Näitä jatkossakin! Kiitos reseptin jaosta!

    VastaaPoista