lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kesäinen kurkkusalaatti eli hölskykurkut

avomaankurkut resepti

Avomaankurkkuja saa jo, ihanaa! Avomaankurkut ovat niitä "normikurkkua" pienempiä pötkylöitä, niitä joista valmistetaan suolakurkkuja. Mutta avomaankurkuista voi tehdä muutakin. Salaateissa nämä ovat aivan ihania! Avomaankurkut ovat kasvihuonekurkkua maukkaampia ja niissä on hiukan paksumpi kuori; kurkut kannattaakin kuoria ennen salaattikäyttöä. Kuorittuna näitä voi käyttää aivan kuten kasvihuonekurkkujakin. Vihersalaateissa, kurkkukastikkeissa jne.

Perinteinen kesäinen avomaankurkuista tehty kurkkusalaatti on hölskykurkut; tuoreella tillillä ja etikalla maustetut kurkkuviipaleet. Näitä minä syön koko kesän. :) Tilli on tässä salaatissa se perinteisin mauste mutta tähän sopivat muutkin kesän yrtit. Keittokirjani ehdottaa persiljaa ja vihantakrassia, hyvältä kuulostavat nekin!



Tillillä maustettu raikas kurkkusalaatti eli hölskykurkut


  • 6 kpl  avomaankurkkuja
  • 1 rkl etikkaa (tavallista väkiviinaetikkaa)
  • 1 rkl kuivattua tilliä tai nippu tuoretta tilliä silputtuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria


Kuori ja viipaloi avomaankurkut. Kaada kurkut ja mausteet kannelliseen astiaan, sekoita. Laita kansi päälle ja hölskytä niin että mausteet levittyvät tasaisesti. :) Anna maustua jääkaapissa ja nauti!



salaatti avomaankurkuista

2 kommenttia:

  1. Nami nam:) Kiitos, en olekkaa tienny miten hyvää tämä on ja halpaa!

    VastaaPoista