keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Nakkikastike

arkiruoka


Nakkikastike on yksi lapsiperheen takuuvarmoista ruuista!  Tämä menee perunoiden ja pastan kanssa, mahdolliset jämät voi käyttää vaikka munakkaan täytteeksi. Kastikkeen mausteita voi muunnella sen mukaan mitä kaapista löytyy, nakkejakin on monelaisia ja laatuja vaihtelemalla saa kastikkeeseen vaihtelua. Esimerkiksi  currya maustettu kalkkunanakeista tehty kastike on on meillä ollut yhtä menestyksekäs kuin nakkikastikkeen perusversio > menee siis hujauksessa! Jos haluat kastikkeeseen täyteläisyyttä, nesteestä osan voi hyvin korvata ruokakermalla. Tein tällä kertaa aika ison annoksen; puolikas tästä riittää pienen perheen päivälliseksi ihan hyvin.

Nakkikastike


  • 500 g nakkeja (tai kaksi tavallista pikkupakettia)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 12 dl vettä
  • 1 tl paprikajauhetta (tai savupaprikajauhetta)
  • 1 tl kuivattua yrttiä (esim. timjamia, basilikaa tai Provencen yrttiseosta)
  • 1 tkl tomaattipyrettä 
  • puolikas lihaliemikuutio
  • mustapippuria myllystä
  • ruokaöljyä nakkien paistamiseen

Laita kasari kuumenemaan levylle, paloittele nakit. Lorauta pannulle ruokaöljyä, paista nakkeja hetki pannulla. Lisää paprikajauhe ja paista vielä hetki. Lisää jauhot, sekoita niin että jauhot tarttuvat tasaisesti nakkipaloihin. Kaada kasariin jauhotettujen nakkien seuraksi vesi, sekoita. (Vesi kannattaa kiehauttaa valmiiksi kuumaksi vedenkeittimessä; kastikkeen valmistuminen sujuu näin joutuisammin.) Lisää joukkoon kuivatut yrtit, pippuri, tomaattipyre ja puolikas lihaliemikuutio, sekoita. Anna hautua miedolla lämmöllä vartin verran ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti