Nyt alkoi Movember, joka aiemmin englanninkielisten
keskuudessa Novemberina tunnettiin. Movemberin tarkoitus on tuoda tietoisuuteen
miesten terveysasioita joista eturauhassyöpä, sen ehkäisy ja hoito on nostettu
tärkeimmäksi. Movemberin kunniaksi miehet kautta maailman ovat ottaneet
tehtäväkseen kasvattaa viikset – nuo miehen luonnolliset komistukset – joista
ei luovuta ainakaan ennen Movemberin eli marraskuun loppua. Tokihan komeat jouhet
voi jättää paikalleenkin, seuraavaa Movemberia odottamaan!
Myös Kotiruokalista haluaa osallistua Movemberiin omalla panoksellaan. Perheemme ainoa potentiaalista viiksienkasvattajaa viikset jo parran kera komistavat, joten jotain muuta oli keksittävä. Miten ruokablogi voisi luontevasti aihetta nostaa esiin? No tietysti kalapuikkopostauksella! :)
Pakasteallas pelastaa kiireisenä päivänä
Kalapuikkoja (ja muitakin eineksiä) meillä syödään aina
silloin tällöin. Nuo leivitetyt pötkylät ovat täyttäneet vatsamme silloin kun
kauppaan ei jaksa lähteä, aiemmilta päiviltä ei ole tähteitä eikä mielikuvitus
kuki riittävästi jotta kaapin antimista saisi pyöräytettyä jotain nopeaa ja
helppoa.
Tällä kertaa kalapuikkojen lisäksi tarjoilimme ranskanperunoita (pakastealtaasta nekin) ja "kastikkeiksi" ketsuppia ja sinappia. Kalapuikkojen kanssa sopii hyvin myös kermaviilikastike tillillä ja sitruunapippurilla maustettuna. Aterian kasviksina toimi tällä kertaa vihersalaatti salaatinlehdistä, paprikasta, kurkusta ja pikkutomaateista.
Testivoittaja vai edukkain vaihtoehto?
Kalapuikkomerkin valinta ei ole koskaan aiemmin aiheuttanut
taloudessamme näin paljon keskustelua. Minä kannatin ehdottomasti
Kuningaskuluttajan testissä menestyneitä Findus-kalapuikkoja – mutta ruokaostokset
tehnyt mieheni päätti silti tuoda huomattavasti edukkaampia Rainbow-merkkisiä.
Hyvältä nuokin maistuivat, ja Rainbowta oli meillä kahta sorttia: tavallisia kalapuikkoja ja filee-kalapuikkoja. Tavalliset olivat muuten parempia! Otsikon kysymykseen vastaisin että edukkain on ihan riittävän hyvää. :)
Hyvältä nuokin maistuivat, ja Rainbowta oli meillä kahta sorttia: tavallisia kalapuikkoja ja filee-kalapuikkoja. Tavalliset olivat muuten parempia! Otsikon kysymykseen vastaisin että edukkain on ihan riittävän hyvää. :)
Kalapuikot ja ranskalaiset uunissa:
- Lämmitä uuni 200 – 225 asteeseen
- Levitä uunipellille leivinpaperi ja asettele sille haluamasi määrä kalapuikkoja. Jätä tilaa ranskalaisille.
- Levitä ranskalaiset kalapuikkojen viereen.
- Laita levy uuniin ja paista kalapuikkoja ja ranskalaisia noin kymmenen minuuttia
- Ota levy uunista, sammuta uuni ja ripottele ranskisten päälle suolaa
- Nauti haluamiesi lisukkeiden kanssa
Tässä vielä muutama Movember- ja muuten vaan viiksiaiheinen linkki:
Movember-uutisointia:
Tänään alkaa taas viiksien kasvatus (HS, Nyt-liite)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti