lauantai 3. marraskuuta 2012

Movember, kalapuikkojen kuukausi


Nyt alkoi Movember, joka aiemmin englanninkielisten keskuudessa Novemberina tunnettiin. Movemberin tarkoitus on tuoda tietoisuuteen miesten terveysasioita joista eturauhassyöpä, sen ehkäisy ja hoito on nostettu tärkeimmäksi. Movemberin kunniaksi miehet kautta maailman ovat ottaneet tehtäväkseen kasvattaa viikset – nuo miehen luonnolliset komistukset – joista ei luovuta ainakaan ennen Movemberin eli marraskuun loppua. Tokihan komeat jouhet voi jättää paikalleenkin, seuraavaa Movemberia odottamaan!

Myös Kotiruokalista haluaa osallistua Movemberiin omalla panoksellaan. Perheemme ainoa potentiaalista viiksienkasvattajaa viikset jo parran kera komistavat, joten jotain muuta oli keksittävä. Miten ruokablogi voisi luontevasti aihetta nostaa esiin? No tietysti kalapuikkopostauksella! :)


Pakasteallas pelastaa kiireisenä päivänä


Kalapuikkoja (ja muitakin eineksiä) meillä syödään aina silloin tällöin. Nuo leivitetyt pötkylät ovat täyttäneet vatsamme silloin kun kauppaan ei jaksa lähteä, aiemmilta päiviltä ei ole tähteitä eikä mielikuvitus kuki riittävästi jotta kaapin antimista saisi pyöräytettyä jotain nopeaa ja helppoa.

Tällä kertaa kalapuikkojen lisäksi tarjoilimme ranskanperunoita (pakastealtaasta nekin) ja "kastikkeiksi" ketsuppia ja sinappia. Kalapuikkojen kanssa sopii hyvin myös kermaviilikastike tillillä ja sitruunapippurilla maustettuna. Aterian kasviksina toimi tällä kertaa vihersalaatti salaatinlehdistä, paprikasta, kurkusta ja pikkutomaateista.

 

Testivoittaja vai edukkain vaihtoehto?


Kalapuikkomerkin valinta ei ole koskaan aiemmin aiheuttanut taloudessamme näin paljon keskustelua. Minä kannatin ehdottomasti Kuningaskuluttajan testissä menestyneitä Findus-kalapuikkoja – mutta ruokaostokset tehnyt mieheni päätti silti tuoda huomattavasti edukkaampia Rainbow-merkkisiä.

Hyvältä nuokin maistuivat, ja Rainbowta oli meillä kahta sorttia: tavallisia kalapuikkoja ja filee-kalapuikkoja. Tavalliset olivat muuten parempia! Otsikon kysymykseen vastaisin että edukkain on ihan riittävän hyvää. :) 

 

Kalapuikot ja ranskalaiset uunissa:

  • Lämmitä uuni 200 – 225 asteeseen
  • Levitä uunipellille leivinpaperi ja asettele sille haluamasi määrä kalapuikkoja. Jätä tilaa ranskalaisille.
  • Levitä ranskalaiset kalapuikkojen viereen.
  • Laita levy uuniin ja paista kalapuikkoja ja ranskalaisia noin kymmenen minuuttia
  • Ota levy uunista, sammuta uuni ja ripottele ranskisten päälle suolaa
  • Nauti haluamiesi lisukkeiden kanssa

 

Tässä vielä muutama Movember- ja muuten vaan viiksiaiheinen linkki:
Movember-uutisointia: 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti