sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Helpot jauhelihapihvit uunissaJauhelihapihvit uunissa on helppo arkiruoka! Näitä kannattaa tehdä kerralla reilu annos ja pakastaa osa. Lisää helppotutta ohjeeseen tuo valmiiksi maustettu korppujauho; muita mausteita ei tarvita. Sopivan suolan  määrän voit tarkistaa maistamalla jauhelihataikinaa; lisää suolaa jos taikina mielestäsi sitä kaipaa. Itse tykkään käyttää jauhelihapihveihin myös valmiiksi paahdettua sipulia, siinäkin on suolaa joten en ole  suolaa välttämättä erikseen lisännyt.

Leivon Leipomon maustetuissa korppujauhoissa ei ole tuoteselosteen mukaan lainkaan E-aineita, ei myöskään Rainbown paahdetussa sipulirouheessa. Lapseni nirsoilevat yleensä sipulin suhteen mutta kaupan maustehyllystä löytyvä pusseissa myytävä paahdettu sipuli menee. Murskaan paahdetun sipulin morttelissa melkein jauheeksi - tällä tavalla sipuli uppoaa lapsillekin hyvällä ruokahalulla!

Toinen helppo tapa tehdä maukkaita lihapullia tai jauhelihapihvejä on maustaa taikina pussillisella sipulikeittoaineksia. Maustettu korppujauho ja paahdettu sipulirouhe ajaa suunnilleen saman asian, tosin vähemmillä E-koodeilla. :)


 

Helpot jauhelihapihvit uunissa, resepti

 • 400 g jauhelihaa
 • 250 g (1 prk) kermaviiliä
 • 0,5 dl maustekorppujauhoa (Leivon Maukkaat)
 • 1 kpl kananmuna
 • (1 dl paahdettua sipulia) 

Sekoita kermaviili ja korppujauho. Jos käytät paahdettua sipulia, voit laittaa myös sen korppujauhon ja kermaviilin sekaan. Anna seoksen turvota 10 minuuttia. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Muotoile pihvitaikinasta pihvejä leivinpaperoidulle pellille. Paista uunissa noin puoli tuntia kunnes pihvit ovat kypsiä.

2 kommenttia:

 1. Hei, suosittelen käyttämään lihapulliin/pihveihin Sysmän Luomu Sipulikeittoaineksia. Sitä meillä käytetään aina maustamaan lihapullat. Ja yritän lapsen vuoksi käyttää mahdollisimman vähän lisäaineita ym. Se on tietääkseni ainoa markkinoilla oleva luonnonmukaisesti tuotettu sipulikeittoseos. Ei sisällä säilöntäaineita, aromivahventeita eikä lisäaineita! Ja mikä vielä plussaa - keittoaines on ihan sileää jo valmiiksi eli siinä ei ole isoja sipulinpaloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki, tackar! Täytyykin tutkia oisko meidän lähikaupoissa tuota Sysmän sipulikeittoainesta.

   Poista