keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Bataattikeitto kookoskermalla ja limelläKun suunnittelimme taannoisen täytetyn porsaanfileen seuraksi bataatti-perunamuusia, kirjoitin kauppalistaan ”bataatti”. Mieheni toi niitä viisi. :)  Ettei ainakaan kesken lopu! Ei loppunut ei, muusiin meni tosiaan vain se yksi. Neljälle bataatille piti siis keksiä jotain maukasta käyttöä ja jonkin aikaa surffailtuani päätin kokeilla miltä mahtaisi maistua bataattikeitto

Cocochilin blogissa on aivan ihanan oloisia, vegaanisia ruokaohjeita. Meillä syödään sekaruokaa ja siihen ruokavalioon vegaanisetkin herkut solahtavat oikein hyvin.  Olen löytänyt kyseisen blogin vasta ihan äskettäin joten en ollut vielä ehtinyt reseptejä sieltä testailla. Vaan nyt on testattu! Bataattikeitto oli uudenlainen mutta ihan maistuva makukokemus! Alkuperäinen resepti löytyy tuon punaisen  linkin takaa, alla meidän tekemämme keiton ainesosat. 


Bataattikeitto kookosmaidolla ja limellä  • 4 kpl bataatteja (n. kaksi kiloa)
  • 200 g kookoskermaa
  • 1 kpl sipuli
  • 3 kpl valkosipulin kynsiä
  • 1 kpl kanaliemikuutio
  • Vettä
  • Yhden limen mehu
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • Punaista currya maun mukaan
  • Mustapippuria myllystä


Ihan jonkin verran soveltamista suoritin meidän keittoamme keitellessäni; paprikan esimerkiksi jätin  pois (kun sitä ei sattunut meillä olemaan) mutta melko lailla muuten menin ohjeen mukaan. Vettä laitoin silmämääräisesti ja otin osan vedestä talteen ennen soseuttamista. Lisäilin vettä takaisin "muusiin" kunnes sain sopivan keittomaisen koostumuksen.

Herkkua tuli! Maku oli jotenkin… hienostunut. Ei ihan tyypillistä meidän keittiön sapustakaa siis. ;) Keitto ei ollut ”tankkausruokaa” jota syödään vatsa ihan täpösen täyteen, vaan ennemminkin lounasruoka silloin kun nälkä ei ole kiljuva vaan ruoasta todella ehtii ja haluaa nauttia.


Tässä on paljon makuja jotka kyllä toimivat hyvin yhteen. Bataatti on makea juures eikä välttämättä ole ihan kaikkien makuun;  täytyy tunnustaa etten itsekään ihan ykkösfani ole vaikka bataattia välillä vaihteen vuoksi ruoissa käytänkin. Kookoskerma (ja -maito) kaiketi jakaa kansaa myös. Jos kookosmaidosta tykkää, todennäköisesti myös tämä keitto kelpaa mainiosti. Minun suussani kokonaisuuden käänsi vahvasti plussan puolelle lime jota laitoinkin keittoon ihan reilusti. 


Bataatin palat kiehumassa.

Lapsia keitto kiinnosti, kun sosekeitoista ovat yleensä tykänneet. Kokonaista annosta ei kumpikaan kertaakaan kuitenkaan syönyt, mutta pyysivät pieniä maistiaisia aina silloin kun itse keittoa söin. Taisi olla siis heidänkin mielestään ihan mukava makukokemus, kunhan annokset ovat tarpeeksi pieniä ja varsinaisen energiatankkauksen suorittaa jollain muulla appeella. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti