maanantai 5. marraskuuta 2012

Haudutettu punakaali







Kaalia, mmmm…! Anoppi joskus tarjoili lisukkeena haudutettua punakaalia ja taisin silloin rohmuta siitä suurimman osan. :P Joulureseptejä googlaillessani löysin ohjeen tähän kasvislisukkeeseen ja ajattelin testata kun punakaalia seuraavan kerran kaupasta löytäisin. Löytyihän sitä; nätti napakka neljänneskerä. Ihan sopivan kokoinen tähän tarkoitukseen. Alkuperäisessä ohjeessa höystö tehtiin puolikkaasta kerästä, sovelsin ohjetta omaan kaalinpalaani sopivammaksi. 


Haudutettu punakaali, resepti


  •     Neljänneskerä punakaalia
  •     Vajaa desi vettä
  •     Puolikas vihreä omena ja / tai omenasosetta
  •     1 rkl siirappia
  •     Voita
  •     1-2 rkl balsamiviinietikkaa
  •     Suolaa
  •     Pippuria





Suikaloin kaalin aivan ohueksi ja survoin kaalisuikaleita mehukkaammaksi juomalasin pohjalla. Lämmitin kasarin, lisäsin voita ja kuullotin kaalia kasarissa. Lisäsin suolan, pippurin, balsamiviinietikan ja siirapin ja lorautin päälle vettä. Sekoitin kaalisuikaleita niin että mausteet levisivät tasaisesi ja jätin kannen alle hautumaan. Tarkkaa aikaa en katsonut, olisikohan siinä tunnin verran mennyt. Sekoittelin kaalia välillä. 

Käytin tähän kanelitangolla maustettua omenahilloa, se toimi oikein hyvin! Kanelin maun erottaa lisukkeesta mukavasti vaikkei se hillossa kovin hallitseva maku olekaan. Tämä lisuke sopii vaikkapa joulupöytään ja toimii minusta parhaiten lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti