Kaalia, mmmm…! Anoppi joskus tarjoili lisukkeena haudutettua
punakaalia ja taisin silloin rohmuta siitä suurimman osan. :P Joulureseptejä
googlaillessani löysin ohjeen tähän kasvislisukkeeseen ja ajattelin testata kun
punakaalia seuraavan kerran kaupasta löytäisin. Löytyihän sitä; nätti napakka
neljänneskerä. Ihan sopivan kokoinen tähän tarkoitukseen. Alkuperäisessä
ohjeessa höystö tehtiin puolikkaasta kerästä, sovelsin ohjetta omaan
kaalinpalaani sopivammaksi.
Haudutettu punakaali, resepti
- Neljänneskerä punakaalia
- Vajaa desi vettä
- Puolikas vihreä omena ja / tai omenasosetta
- 1 rkl siirappia
- Voita
- 1-2 rkl balsamiviinietikkaa
- Suolaa
- Pippuria
Suikaloin kaalin aivan ohueksi ja survoin kaalisuikaleita
mehukkaammaksi juomalasin pohjalla. Lämmitin kasarin, lisäsin voita ja
kuullotin kaalia kasarissa. Lisäsin suolan, pippurin, balsamiviinietikan ja
siirapin ja lorautin päälle vettä. Sekoitin kaalisuikaleita niin että mausteet
levisivät tasaisesi ja jätin kannen alle hautumaan. Tarkkaa aikaa en katsonut,
olisikohan siinä tunnin verran mennyt. Sekoittelin kaalia välillä.
Käytin tähän kanelitangolla maustettua omenahilloa, se toimi
oikein hyvin! Kanelin maun erottaa lisukkeesta mukavasti vaikkei se hillossa
kovin hallitseva maku olekaan. Tämä lisuke sopii vaikkapa joulupöytään ja toimii
minusta parhaiten lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti