Meillä on syöty viimeaikoina melko tuhdisti – esimerkiksi
eilen valtaisan blogisuosion saanutta avokadopastaa – joten nyt oli aika
kehitellä jotain asteen (edes yhden asteen ;) )keveämpää. Kesäaikaan kokkailen mielelläni erilaisia
salaatteja ja viime kesänä tästä kylmäsavulohisalaatista tuli yksi meidän
perheen suosikeista.
Kylmäsavulohta ei tarvita kovin suurta määrää; siitä
tulee ihanaa makua koko salaattiin jo pienestäkin paketista. Salaatit ovat
yleensä helppotekoisia, niin tämäkin. Usein kokoan salaatin tarjoiluastiaan
kerroksittain jotta ainekset säilyttävät kauniin ulkonäkönsä mahdollisimman
pitkään. Tässä salaatissa sekoitan kylmäsavulohen pastan joukkoon jotta
pasta imaisee itseensä kalan hienoa makua.
Tumma kierremakaroni sopii salaattiin
Salaattiin sopii jokin tosi kierteinen pasta; minusta
kierteet ”vangitsevat” öljyn ja maut parhaiten. Tavallinen kierrepasta jää
usein jotenkin lötköksi ja kierteet irtoilevat toisistaan vaikka keittoaikaa
noudattaisikin. Nyt oli makaronihyllyyn tullut tosi lupaavan näkäönen uutuus: Myllyn Parhaan Torino Tumma Kierre.
Nämä pastat ovat melko pieniä ja tosi kippuraisia ja niiden
luvataan olevan erityisen keitonkestäviä – ja niin ne olivatkin! Makaronit
säilyttivät napakan muotonsa hyvin eivätkä hajoilleet keitettäessä tai
salaattia rakennettaessa. Pisteenä i:n päällä on tietysti kuituisuus; kuitua
tästä pastasta löytyy 6g sataa grammaa
kohti eli tuplasti enemmän kuin tavallisessa makaronissa.
Tässä resepti kylmäsavulohipastaan:
- 6 dl tummaa kierrepastaa (tai muuta pastaa)
- 1 kpl rapsakka salaatti revittynä
- 150 g kylmäsavulohta ohueksi suikaloituna (voi laittaa enemmänkin)
- 2,5 dl katkarapuja sulatettuna
- 3 kpl keitettyjä kananmunia lohkottuna
- 1 kpl punasipuli ohuina renkaina tai pienenä silppuna
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Keitä kananmunat, keitä pasta kalaliemikuutiolla tai
suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta siivilässä, lorauta sekaan
oliiviöljyä jotta pastat eivät tartu toisiinsa, anna jäähtyä. Sulata katkaravut
esim. mikrossa sulatusteholla, valuta vesi pois. Kuori punasipuli ja viipaloi
haluamasi määrä (esim. puolikas) ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi. Voit toki halutessasi myös silputa sipulin pieneksi. Kuori ja
lohko kananmunat.
Ihana pasta salaatti! Näin tuon tumman kierrepastan ruokakaupassa, pitää kohta kokeilla!
VastaaPoistaHyvää oli tuo pasta ja pysyi ehjänä keitettäessä. :)
VastaaPoista