sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kylmäsavulohisalaatti katkaravuilla

katkarapusalaatti



Meillä on syöty viimeaikoina melko tuhdisti – esimerkiksi eilen valtaisan blogisuosion saanutta avokadopastaa – joten nyt oli aika kehitellä jotain asteen (edes yhden asteen ;) )keveämpää. Kesäaikaan kokkailen mielelläni erilaisia salaatteja ja viime kesänä tästä kylmäsavulohisalaatista tuli yksi meidän perheen suosikeista. 

Kylmäsavulohta ei tarvita kovin suurta määrää; siitä tulee ihanaa makua koko salaattiin jo pienestäkin paketista. Salaatit ovat yleensä helppotekoisia, niin tämäkin. Usein kokoan salaatin tarjoiluastiaan kerroksittain jotta ainekset säilyttävät kauniin ulkonäkönsä mahdollisimman pitkään. Tässä salaatissa sekoitan kylmäsavulohen pastan joukkoon jotta pasta imaisee itseensä kalan hienoa makua. 


Tumma kierremakaroni sopii salaattiin


Salaattiin sopii jokin tosi kierteinen pasta; minusta kierteet ”vangitsevat” öljyn ja maut parhaiten. Tavallinen kierrepasta jää usein jotenkin lötköksi ja kierteet irtoilevat toisistaan vaikka keittoaikaa noudattaisikin. Nyt oli makaronihyllyyn tullut tosi lupaavan näkäönen uutuus: Myllyn Parhaan Torino Tumma Kierre.




Nämä pastat ovat melko pieniä ja tosi kippuraisia ja niiden luvataan olevan erityisen keitonkestäviä – ja niin ne olivatkin! Makaronit säilyttivät napakan muotonsa hyvin eivätkä hajoilleet keitettäessä tai salaattia rakennettaessa. Pisteenä i:n päällä on tietysti kuituisuus; kuitua tästä pastasta löytyy  6g sataa grammaa kohti eli tuplasti enemmän kuin tavallisessa makaronissa. 


Tässä resepti kylmäsavulohipastaan:


  • 6 dl tummaa kierrepastaa (tai muuta pastaa)
  • 1 kpl rapsakka salaatti revittynä
  • 150 g kylmäsavulohta ohueksi suikaloituna (voi laittaa enemmänkin)
  • 2,5 dl katkarapuja sulatettuna
  • 3 kpl keitettyjä kananmunia lohkottuna
  • 1 kpl punasipuli ohuina renkaina tai pienenä silppuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä


Keitä kananmunat, keitä pasta kalaliemikuutiolla tai suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta siivilässä, lorauta sekaan oliiviöljyä jotta pastat eivät tartu toisiinsa, anna jäähtyä. Sulata katkaravut esim. mikrossa sulatusteholla, valuta vesi pois. Kuori punasipuli ja viipaloi haluamasi määrä (esim. puolikas) ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi. Voit toki halutessasi myös silputa sipulin pieneksi. Kuori ja lohko kananmunat. 

Sekoita kala pastan joukkoon, rouhi sekaan mustapippuria. Revi salaatti ja laita tarjoilu/säilysastian pohjalle. Kaada pastaseos salaatin päälle. Asettele pastan päälle punasipuli, katkaravut ja kananmunalohkot. Anna vetäytyä hetken ja tarjoile!


katkarapusalaatti

2 kommenttia:

  1. Ihana pasta salaatti! Näin tuon tumman kierrepastan ruokakaupassa, pitää kohta kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Hyvää oli tuo pasta ja pysyi ehjänä keitettäessä. :)

    VastaaPoista