torstai 6. joulukuuta 2012

Ohrapuuroa ja mustikkakiisseliä





Ah, vatsaystävällistä ruokaa!  Ohrapuurosta olen tykännyt hullun lailla ala-asteiästä lähtien jolloin sitä koulussa tarjoiltiin, mustikkakeitto (tai mustikkakiisseli) taas kuuluu sellaisiin ikisuosikkeihin jonka ensimmäistä maistelukertaa en edes muista. 

Nyt kun olen kolmatta päivää jonkin sortin vatsaflunssan kourissa, on pakko saada jo jotain kiinteää syötävää. Mitään ei oikein tee mieli mutta tämä kombo menee ilman suurempia kakisteluja. Yleensä teen mustikkakiisselin itse mutta kuvassa on kaupan mustikkakeittoa: nyt ei vaan jaksa. Ihan hyvää tämäkin onneksi on. :)

Yleensä teen ohrapuuron uunissa mutta nyt kun ei olla mitään muuta uuniruokaa tekemässä, keittelin puuron tällä kertaa hellalla. Puuroon voi käyttää kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita (molemmat ovat yhtä hyviä) mutta rikotuilla puuro valmistuu jonkin verran nopeammin. 


Ohrapuuro, resepti



  • 2 dl vettä
  • 1,5 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita (esim. Myllyn Paras)
  • 1 l maitoa (arvio, lisäile nestettä tilanteen mukaan)
  • 1 tl suolaa


Kiehauta vesi ja lisää ohrasuurimot veteen. Kun neste on imeytynyt, lisää maito ja suola. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia, hämmennä välillä. Maitoa tai vettä voi lisäillä tarpeen mukaan; laakeammasta kattilasta nestettä haihtuu enemmän joten suurempi määrä maitoa tai vettä voi olla tarpeen. Kun puuro on porissut puoli tuntua, laita levy kiinni ja jätä hautumaan vielä hetkeksi.


Mustikkakiisseli, resepti


  • 5 dl vettä tai marjamehua
  • 5 dl mustikoita (pakkasesta) tai 2,5 dl marjasurvosta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl sokeria


Sekoita kattilassa kylmä vesi tai mehu ja perunajauhot, kuumenna kokoajan sekoittaen kunnes seos kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä, lisää marjat ja sokeri. Jäähdytä ja nauti vaikkapa ohrapuuron kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti