sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Mutakakku on ihana suklaakakku





Olen nyt loppuvuodesta ihan villiintynyt noiden suklaakakkujen kanssa! :D En ole koskaan aiemmin tehnyt ainuttakaan suklaakakkua mutta nyt parin viimeisen kuukauden aikana olen tehnyt semmoisia peräti kaksi! Ohhoh sentään. Ensimmäisen suklaakakun tein isänpäiväksi: kakku oli sacher-tyyppinen; aprikoosimarmeladia sisällä ja suklainen kuorrutus. Toisen tein nyt joulukuussa perheen merkkipäivää varten. Ensimmäinen suklaakakkuni oli ihana mutta nyt halusin testata jotain muuta. Mutakakkua kehutaan kovasti joten semmoisen sitten pykäsin!

Mutakakku oli hiukan helpompi valmistaa kuin ensimmäinen suklaakakkuni (joka sekään ei minusta kovin vaikea ollut). Mutakakkuun ei tule kuorrutetta eikä täytettä vaan se on matala kakku jonka juju on hiukan raa’aksi jäävä pehmoinen sisus. Siitä kakku on käsittääkseni saanut nimensä. Kakun voi koristella tomusokerilla ja jonkinlaista sabluunaa käyttäen siihen saa kuvionkin. Olin askarrellut talouspaperirullasta ”tähden” jota kokeilin koristelun apuvälineeksi; ihan kivasti se toimikin. :) Esimerkiksi semmoiset paperiset, pitsireunaiset kakunaluset voisivat toimia myöskin hyvin. 


suklaakakku resepti



 

 

Mutakakku, resepti


  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 kpl munia
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 150 g tummaa taloussuklaata

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen, samalla sekoittaen. Lisää kuivat aineet siivilän läpi, edelleen sekoitellen. Sulata paloiteltu suklaa joko kuumassa vesihauteessa tai mikrossa. 





Mikrossa suklaan sulattaminen käy nopeasti, mutta tarkkaavaisuutta tarvitaan. Sulata pienellä teholla, tarkista välillä tilanne ettei suklaa vain pääse palamaan. Voit vaikka käännellä suklaapaloja välillä jotta sulaminen olisi tasaista. Ei haittaa vaikka suklaa ei ihan nestemäiseltä näyttäisikään, pääasia on että se on niin pehmeää että se on helppo sekoittaa taikinan joukkoon. Kun suklaa on sulanut, sekoita se taikinan joukkoon tasaisesti. 

suklaakakku taikina





Käytä kakun paistamiseen pyöreää irtopohjavuokaa. Vuoka kannattaa vuorata pohjasta leivinpaperilla. Itse teen aina niin että laitan leivinpaperin pohjan päälle, kiinnitän reunat pohjaan (ja leivinpaperiin) ja leikkaan ulkopuolelta ylimääräisen leivinpaperin pois. Kun olet vuorannut vuoan pohjan, kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku kypsyy reunoilta mutta sen kuuluu jäädä keskeltä pehmeän ”tahmaiseksi”.

Voit koristella kakun tomusokerilla, kuvioita voi tehdä esimerkiksi piparimuoteilla, paperista leikatuilla lumihiutaleilla tai muilla koristeilla.  

suklaakakku


tomusokeri koristelu


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen ja varmasti herkullista! Voisin kokeillakkin, sillä perjantaina ajttelin jonkunlaisen suklaakakun kyhätä kaverini kanssa.

    VastaaPoista