tiistai 18. joulukuuta 2012

Punajuuripasta




Punajuuri ja vuohenjuustot (sekä homejuusto- että tuorejuustotyyppinen ) kuuluvat eniten rakastamiini raaka-aineisiin ruoanlaitossa. Pastasta tykkään myös hullunlailla melkein muodossa kuin muodossa, mutta näitä kolmea en ole aiemmin tullut yhdistäneeksi. 

Nyt on sekin puute korjattu sillä kokkailin jokunen aika sitten vuohenjuustolla maustettua punajuuripastaa! Pastaksi olisi sopinut paremmin joku muu kuin spagetti, mutta nyt ei kaapissa ollut parempia vaihtoehtoja ja nälkä oli hirmuinen. Spagetin keittoon siis! Tästä reseptistä tulee yksi iso annos tai kaksi pientä. Minä söin yhden ison annoksen. :) Reseptin ainesten määrää voi vapaasti varioida suuntaan tai toiseen; tästä tulee hyvää vaikka ainesosasuhteet olisivat hyvinkin erilaiset.



Punajuuripasta, resepti


  • 2 kpl punajuurta lohkottuna
  • 1 dl kermaa, ruokakermaa tai maitoa
  • vuohenjuustoa noin neljännespötkö tai maun mukaan (tuorejuustotyyppistä, ei homejuustoa)
  • 2 rkl kapriksia pieneksi hakattuna
  • mustapippuria
  • suolaa
  • timjamia
  • oreganoa
  • pastaa
  • kasvisliemikuutio pastan keitinveden maustamiseen

Keitä punajuurilohkoja parikymmentä minuuttia. Jäähdytä. Kuori jäähtyneet lohkot ja raasta lohkot karkeaksi raasteeksi. Keittäminen ei ole välttämätöntä mutta helpottaa punajuuren raastamista; muuten punajuuri on tosi kovaa. 

Paista punajuuriraastetta pannulla öljyssä pehmeämmäksi. Lisää joukkoon kerma, mustapippuria ja suolaa, anna hautua miedolla lämmöllä, hämmentele välillä ettei seos pala pohjaan. Lisää vuohenjuustoa murusina, sekoita. 

Keitä haluamasi määrä pastaa pussin ohjeen mukaan. Spagettia paremmin tähän mielestäni sopii esimerkiksi pennepasta, lähinnä esteettisistä syistä. ;)

Hienonna kaprikset silpuksi (voit jättää kokonaisiksi jos tykkäät), sekoita punajuuriseokseen. Kaada pasta punajuuriseokseen, kääntele kauhalla kunnes pasta on kokonaan värjäytynyt ja punajuuriseos muutenkin tasaisesti levittynyt. Annostele lautaselle, lisää päälle näön ja maun vuoksi vielä hiukan vuohenjuustoa muruina.

3 kommenttia:

  1. Moikka!
    En koskaan rakastanut punajuurta, mutta punajuuripasta on yllättävästi hyvä. Kokeilin viime maaliskuussa naisten päivän kunniaksi (koska se oli pinkki pasta :P).
    En laittanut vuohenjuustoa, laitoin philadelphia ja kermaa. Ensi kerta haluan kokeilla sinihomejuuston kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Oi, sinihomejuusto sopisi tähän tosi hyvin! Philadelphiaa en ole koskaan edes maistanut, varmaan hyvää sekin. :)

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Ei olisi varmaan fetajuustonkaan kanssa hassumpaa...:)

    VastaaPoista