maanantai 31. joulukuuta 2012

Perunasalaatti uudenvuoden evääksi



perunasalaatti rucola sitruuna

Perunasalaatti taitaa olla perinteinen tarjottava uudenvuoden juhlinnassa. Se on helppo tehdä itsekin joten en sitä yleensä osta valmiina kaupasta. Itse tehty on parempaakin! :) Tämä(kin) ruokalaji valmistuu meillä yleensä tekohetkellä improvisoiden, hyödyntäen niitä aineita mitä kaapeista löytyy. Majoneesi- tai kermaviilikastikekaan ei ole välttämätöntä; varsinkin uusista perunoista tehty salaatti on ihanaa ihan vain oliiviöljytilkalla, sitruunalla, pippurilla ja suolalla maustettuna!

Tähän aikaan vuodesta laitan kuitenkin ihan mielelläni jotain tuhdimpaa perunasalaatin joukkoon joten tein kastikkeen tällä kertaa runsaan kastikkeen (kevyt)majoneesista ja kermaviilistä. Reseptin mitat ovat suuntaa antavia, voit hyvin soveltaa oman makusi mukaan!


keitetyt perunat

 

 

Rucolalla ja sitruunankuorella maustettu perunasalaatti


  • 8 kpl pienehköjä perunoita
  • 250g kermaviiliä (1 prk)
  • 0,5 dl majoneesia
  • 1 rkl kapriksia (halutessasi pieneksi silputtuna)
  • 2 kpl pientä, hapahkoa omenaa (tai tavallisia sitruunamehulla terästettynä)
  • 0,5 suolakurkku pieneksi kuutioituna (laitoin hiukan pienemmän pätkän)
  • 1 rkl sinappia
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunankuorta raastettuna 
  • rucolaa silputtuna, noin kourallinen


Keitä perunat, anna jäähtyä. Perunat voi keittää valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä. Kuori perunat ja pilko ne kulhoon. Kuori ja kuutioi omenat. Jos omenat eivät ole happamia (esim Granny Smith), mausta ne sitruunamehulla. Sitruunamehu ehkäisee myös omenoiden tummumista. 

omenaa perunasalaattiin

Kuutioi suolakurkku pieniksi kuutioiksi, silppua kaprikset. (Voit jättää kaprikset myös kokonaisiksi, itse tykkään mieluummin silputa ne pieneksi. ) Sekoita ainekset yhteen , kaada sekaan purkillinen kermaviiliä, majoneesi ja sinappi. 

perunasalaatti kaprikset



Pese sitruuna lämpimällä vedellä ja raasta kuoren keltaista pintaa salaatin joukkoon. Neljännes tai puolikas sitruunan pinta-alasta riittää, voit toki laittaa halutessasi enemmänkin. Silppua rucola ja lisää seokseen. Sekoita ainekset huolellisesti, mausta vielä suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. 

sitruunalla maustettu perunasalaatti

2 kommenttia:

  1. Itsetehdyt on muutenkin aina paljon parempia. Joskus oon saattanu ostaa jonkun valmisjutun ja sitten miettinyt, että tänhän voi tehdä itsekin ja koittaa vähän miettiä miten muokkaisi reseptiä mieleisekseen. Ja netistä onneksi monesti löytyy erilaisia reseptejä. Niitäkin tulee sitten välillä sovellettua ja toisinaan päähän vaan tulee ideoita ihanista ruoista.

    VastaaPoista
  2. Näinhän se menee. :) Ja niitä omiakin reseptejä tulee varioitua aina tilanteen mukaan!

    VastaaPoista