lauantai 2. toukokuuta 2015

Chilillä maustettu salaatti varhaiskaalistaMeillä syödään monenlaisia kaaleja monessa muodossa, mutta ehdoton lempparini on kypsentämätön varhaiskaali, ah! Heti kun ensimmäiset unkarilaiset varhaiskaalit tulevat marketin hyllyille, meidän ruokapöydän vakiosalaatiksi tulee varhaiskaalista tehty salaatti. Rapsakka varhaiskaali sopii salaatiksi suikaloituna ihan sellaisenaan; se on makeaa ja hyvää, voisin syödä sitä kulhollisen yhdeltä istumalta!

Vaihtelun vuoksi kaalisuikaleiden sekaan voi lisätä vaikkapa karkeaa porkkanaraastetta väriä tuomaan, tai kaalin voi maustaa vaikkapa chilikastikkeella. Meidän vappuaterian kaalisalaatissa makuina olivat seesami, makea chilikastike ja korianteri. Oli tosi hyvää, tätä meillä tehdään toisenkin kerran. :)


Keväinen kaalisalaatti 

  • 1 kpl varhaiskaalin kerä
  • Nippu tuoretta korianteria
  • Makeaa chilikastiketta maun mukaan
  • Paahdettuja seesaminsiemeniä (meillä sekä tavallisia että mustia)
  • (Loraus tummaa seesamiöljyä)


Suikaloi kaali, silppua koranteri, sekoita. Lisää salaatin joukkoon hieman makeaa chilikastiketta ja pieni loraus seesamiöljyä. Sekoita hyvin. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä.2 kommenttia:

  1. Yksinkertainen ruoka on parasta!
    Minä marinoin vähän kaikkea chilikastikkeella. Miksi en ole tajunnut marinoida kaalia? Kiitos, kun avarsit tajuntaani! ;)

    VastaaPoista