torstai 14. toukokuuta 2015

Raikas raparperijuoma



Raparperijuoma ensimmäisistä raparperinvarsista avaa kesäkauden! :) Tämä juoma on helppo tehdä ja maukas juoda, suosittelen kokeilemaan siis.  Raparperijuoman voi maustaa vaikkapa mintulla tai kanelitangolla, inkiväärillä tai tähtianiksella.

Minun juomaani makua toi  tällä kertaa muutama tuore mintun oksa mutta kokeilen myöhemmin varmasti myös mausteisempia versioita. Raaka-aineesta ei taatusti tule pulaa, sen verran voimallisesti palstamme raparperi on kesän aikana tavannut kasvaa.


Raparperinvarsia ei kannata kuoria; kuoret tuovat juomaan kauniin punaisen värin. Happamuutta ja makeutta voi säädellä sokerin ja sitruunahapon määriä muuttamalla. Itse olen tykännyt tässä juomassa melko vähähappoisesta tyylistä - minusta raparperin ominaismaku tulee siten paremmin esiin. Kaksinkertainen sitruunahapon määrä on sekin ihan hyvä ja oikein, makuasioitahan nämä aina ovat.





Raikas raparperijuoma sitruunahapolla, resepti

  • 2 l kuorimattomia raparperin paloja 
  • 2 l vettä
  • 5 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunahappoa
  • (Muutama mintun oksa TAI
  • Kanelitanko TAI
  • Muutama tähtianis TAI
  • Inkiväärin siivuja )

Paloittele raparperi, laita palat isoon kattilaan tai muuhun kuumaa kestävään astiaan. Kaada päälle sokerit ja sitruunahappo sekä haluamasi mauste. Kiehauta vesi ja kaada raparperien päälle. Sekoita niin että sokeri liukenee kunnolla. Jätä jäähtymään, siivilöi ja pullota seuraavana päivänä. Jos aiot säilyttää mehua pidempään, kannattaa se pakastaa.

Laimenna juoma vedellä makusi mukaan ja nauti!



4 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla heti kun kotipihan raparperit ovat valmiita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on helppoa ja hyvää, kantsii kokeilla! :)

      Poista
  2. Hmm, en taida olla ikinä juonut raparperijuomaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ainakin minusta tosi hyvää, kannattaa maistaa jos on jossain tarjolla! Tai tehdä itse jos on raparperia saatavilla; tää on sen verran helppo ettei mene "suuri vaiva hukkaan" jos kävis niin ettei se omaan makuun sopiskaan. :)

      Poista