keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Paahdettua kukkakaalia ja parmesaania



Söin tuossa yhtenä päivänä kokonaisen kukkakaalin. Ihan tuosta vain hotkaisin! :D Uunissa paahdettu kukkakaali oli minusta herrrkullista ja kun muita syöjiä tälle eväälle ei tällä kertaa ollut, vilahti ruoka vatsaani melkein huomaamatta kokonaan. Parissa erässä tosin.

Ajatus juustolla maustettuun, uunipaahdettuun kukkakaaliin tuli Tyrniä ja Tysrkyjä -blogista jossa helmikuussa tehtiin aivan ihanan kuuloista kukkakaalikeittoa. Tuo keitto olisi taatusti ollut herkkua myös, mutta ajattelin tehdä tästä tällä kertaa lisäkeversion. Paahdetun kukkakaalin makua täydentämään valikoitui juustoista parmesaani - sitä kun löytyy meiltä jääkaapista aina.


Kukkakaalipastaa! Paahdettu kukkakaali sopii hyvin myös pastan kaveriksi.





Useimmiten kukkakaali on tässä taloudessa meidän aikuisten dippikasvis, lapset tykkäävät enemmän keitetystä ja toisinaan teen kukkiksesta gratiinin yhdessä parsakaalin kanssa. Sosekeitoissa kukkakaalia tietty myös käytetään. Tämä paahdettu kukkakaali on oikein mukava uusi tapa valmistaa kukkakaalia, teen varmasti toistekin. Saattaisi maistua lapsillekin!

Viimeistään kesällä, kukkakaalin sesonkiaikaan kannattaa tätä herkkua täytyy muistaa ehdottomasti tehdä uudestaan. Siksipä lisään tähän reseptiin yhdeksi tunnisteeksi "kesän". :)

 

Paahdettua kukkakaalia ja parmesaania, resepti

  • 1 kpl kukkakaali
  • (1 kpl porkkana viipaleina)
  • 0,3 dl ruokaöljyä
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä murskattuna
  • Tiraus sitruunamehua tai vaaleaa balsamicoa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Reilusti parmesaania kuumien kukkakaalien päälle

Lämmitä uuni 225 asteeseen, paloittele kukkakaali pienehköiksi kukinnoiksi. Sekoita kukkakaali, öljy ja mausteet, levitä kukkakaalin kukinnot laakeaan vuokaan. Paahda kukkakaaleja vajaa puoli tuntia niin että kasvikset ovat saaneet hieman väriä. Raasta paahdetun kukkakaalin päälle reilusti parmesaania ja tarjoile.


2 kommenttia:

  1. Kukkakaali on niin herkkua! Äiti keitti usein kokonaisen kukkakaalin suolavedessä ja sitä sitten lämpöisenä syötiin voisulan kanssa. Ihan siitä vaan pelkiltään! Olin outo lapsi, kun sellaisesta tykkäsin.
    Mutta rakkaus kukkakaalin on seurannut aikuisuuteen saakka. Meillä perhe tykkää kukkakaalista raakana esim. marinoituna. Gratiini menee ja sosekeittona. Mulle menee ihan missä muodossa vaan!
    Kokeilen kyllä tätä sinunkin reseptiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, marinoituna toimii myös tosi hyvin, nam! :P Jotenkin nyt houkuttaa kaikki kukkakaalijutut! Meillä lapset saatiin syömään kukka- ja parsakaalia just voin kanssa. Yksinkertaiset reseptit monesti toimii usein parhaiten, kun raaka-aine on herkullista ihan sellaisenaan. :)

      Poista