perjantai 4. maaliskuuta 2016

Chili con carne maissilla ja vihreillä pavuilla




Chili con carne on mainiota perusmättöä niille päiville kun ei oikein keksi mitä laittais ruuaksi; hyvää, helppoa ja nopeaa! :) Kun vielä käyttää papuina chilikastikkeeseen säilöttyjä versioita ja lisää sipulin ja valkosipulin jauheena maustepussista, ollaan jo tooosi helpon arkiruuan äärellä. Toki chilin ja sipulit voi lisätä ruokaan myös tuoreena - meillä nuo jauheet vaan ovat suorastaan tehokäytössä kun lapset eivät oikein sipulin suutuntumasta tykkää.

Toisinaan chiliä ja lihaa tuleekin tehtyä niin usein niin että ihan jo kyllästyttää, mutta kyllä tämä vaan on hyvää taas muutaman kuukauden tauon jälkeen. :P Tällä kertaa ropsautin sekaan myös oman maan vihreitä papuja sekä maissia pakkasesta. 


Chili con carne, resepti

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 prk kidneypapuja chilikastikkeessa 
  • 1 prk tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
  • Sipulijauhetta (pari kolme tl)
  • Valkosipulijauhetta (1-2 tl) 
  • Korianterin siemeniä jauhettuna (minulla  muutama kierros maustemyllystä)
  • 1 tl jeeraa

  • (Maissinjyviä pakkasesta)
  • (Vihreitä papuja pakkasesta)
  • (Tummaa soijarouhetta jauhelihaa jatkamaan)

Jos käytät tuoretta sipulia ja valkosipulia, silppua ne ja kuullota hetki pannulla aluksi. Jos laitat sipulit jauheina, voit aloittaa suoraan jauhelihan paistamisella. Paista jauheliha kuumalla pannulla. Jos haluat jatkaa jauhelihaa soijarouheella, lisää soijarouhe paistamisen jälkeen; näin se imee lihasta irronnutta nestettä ja makua hyvin itseensä.

Lisää sipuli- ja valkosipulijauhe sekä jauhettu korianteri ja jeera. Kaada perään tomaattimurska, sekoita ja anna muhia hetken. Lisää maissinjyvät ja vihreät pavut, anna niiden sulaa ja kuumentua. Lisää lopuksi pavut ja papujen chilikastike. Lisää hieman vettä jos tarve vaatii. Kun pavutkin ovat kuumenneet, eväs on valmista.

Riisi on mainio lisäke chili con carnelle mutta toimii tämä myös vaikkapa tortillojen täytteenä. :)

2 kommenttia: