lauantai 12. maaliskuuta 2016

Lemon posset eli sitruunavanukas


Lemon posset
on jälkiruoka sinulle joka rakastat sitruunaa jälkiruuissa; sitruunamarenkitorttua ja mitä näitä nyt on. :) Lemon possetin sitruunanmaku on sokerista ja kermasta huolimatta ihanan tujakka, juuri sellainen josta ainakin itse tykkään kovasti. Lemon posset on mainio pikkumakea hyvän aterian päätteeksi.


Minusta lemon posset kuulostaa, näyttää ja maistuu hiukan "hienostelujälkiruoalta" - mutta on samalla toooosi helppo tehdä. Kolme ainesosaa, hetki keittelyä ja sitten tarjoiluastioihin hyytymään. Siinä se! Sitruunan happamuus hyydyttää kerman vanukasmaiseksi herkuksi. Jos siis esimerkiksi tulevana pääsiäisenä unohdat laittaa pashan valumaan ajoissa, voi kerman hyödyntää tähän hieman nopeammin valmistuvaan jälkiruokaan myös. Hyydyttämisaikaa tosin pitää tällekin varata reilu pari tuntia joten ihan pikaruokaa tämä ei kuitenkaan ole.


Lemon posset eli sitruunavanukas, resepti

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl sitruunamehua 
  • (Raastettua sitruunankuorta)

Kaada kattilaan kerma ja sokeri, kuumenna ja kiehauta suunilleen minuutin ajan. Sekoita koko ajan, tämä seos kuohuu tosi herkästi! Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu sekä halutessasi hiukan sitruunan raastettua pintakuorta.

Kaada seos tarjoiluastioihin. Tästä reseptistä saa neljälle melko reilut annokset, mutta huoletta voi jakaa kuuteenkin astiaan. Lemonpossetin maku on intensiivisen makea ja kirpsakka joten pienempikin annoskoko riittää. :)

Anna vanukkaan hyytyä viileässä ainakin 2,5 tuntia ennen tarjoilua. Lemonpossetin kanssa voi tarjoilla keksejä tai pinnalle voi laittaa koristeeksi esimerkiksi vadelmia.

2 kommenttia: