lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pannulla pyöräytetty ruusukaalilisäke
Ruusukaalien valmistus ei kummempia komervenkkejä vaadi - mutta sen kyllä nyt huomasin että pannulla paistaminen tekee näille kasviksille ihmeitä! Keitetyt ja höyrytetyt ruusukaalit ovat kyllä "ihan jees", mutta kun napakat kaalit pyöräyttää vielä pannulla niin että ne savat kunnolla paistopintaakin, voidaan puhua jo herkusta. :)

Ruusukaalit sopivat pääsiäisen aikaan hyvin sillä ne toimivat erityisen hyvin vahvemman makuisten lihojen kanssa - oiva pari lampaalle siis!

Minä laitoin pannulle ruusukaalien lisäksi granny smith -omenaa kuutioituna ja se kyllä sopi hyvin ruusukaalien kaveriksi, samoin pieni loraus hunajaa.  Muu perhe ei edelleenkään ymmärtänyt hyvän päälle ja sain syödä herkkulisäkkeen ihan itsekseni - no, jäipähän mulle enemmän! :P


Pannulla pyöräytetty ruusukaalilisäke, resepti


  • 400 g (rasiallinen) ruusukaaleja
  • 1 kpl granny smith -omena tai vaikka pari kotimaista omenaa
  • öljyä paistamiseen
  • ripaus suolaa
  • hunajaa
  • (fetaa sinihomejuustoa tarjoiluun)Putsaa ruusukaalit; poista kannasta pala ja uloimmat lehdet jos ovat kellastuneita tai nuhjuisia, puolita halutessasi. Kuori ja kuutioi hapan omena, esim. granny smith, valmiiksi odottamaan. Huuhtaise ruusukaalit ja höyrytä niitä viitisen minuuttia tai kunnes ovat hieman pehmenneet. Kuumenna pannu, lisää öljyä ja paista ruuskaaleja & omenakuutioita kunnes saat kaaleille hieman paistopintaa. Ripauta päälle hiukan suolaa, lorauta vielä hiukan hunajaa ja kääntele kuumalla pannulla niin että mausteet leviävät hyvin.

Voit myös suoraan paistaa ruuusukaalit ilman höyrytystä; paistoaika on tällöin n. 10 minuuttia. 

Tarjoile esimerkiksi lampaan lisäkkeenä. Voit mausta kuuman lisäkkeen myös feta- tai sinihomejuustomurulla.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti