lauantai 11. heinäkuuta 2015

Mansikoita meille ja myyrälleMe tykättäs mansikoista, mutta niin tykkää myyräkin. Hän on muuttanut mansikkamuovin alle ja näkyy palstalla salamannopeana vilahduksena aina silloin tällöin. Mansikkapenkissä on ollut kypsymmässä niii'in herkullisen näköisiä mansikoita, olen antanut niiden olla vielä hetken jotta olisivat aivan perfect... ... todetakseni seuraavana päivänä että mansikasta on puolet syöty. Mokoma myyry.

Ensin oli näin....Ja sitten oli näin. Hmph.


Palstan metsämansikkakasvusto voi onneksi hyvin marjoja myöten ja sieltä ollaan saatu herkutella itse myös. Niitä puutarhamansikoita saa Prismasta ja toriltakin. Vaikka oishan ne oman maan mansikat olleet tietty eri juttu.

Jos ehdittäis kerätä mansikkapenkistä satoa ennen myyrää, mansikoita nautittaisi esimerkiksi näin. Purkilliseen kermaviiliä sekoitetaan kaksi teelusikallista vaniljasokeria, sekoitetaan. Sitten dippailtaisi mansikoita. Oispa hyvää! :P


Muuten puutarhapalstalla on kaikki jotakuinkin kunnossa; maa on kosteaa ja kasvit - vihdoinkin - kasvavat ihan hyvällä tahdilla. Porkkanapenkissä näyttää oikeinkin hyvältä ja yllätyskukka on ilahduttanut mieltä.Kylvin kesäkukkapenkkiin kaikenlaista yksivuotista. Viime vuonna ilmeisesti tule laitettua jotain monivuotistakin sillä penkissä kasvaa iso ja komea unikko. Yksivuotinen tämä ei taatusti ole, sen verran iso on hän. Tämä lähti heti keväällä vahvaan kasvuun kiven kolosta ja onneksi annoin olla vaikka mulla ei ollut hajuakaan mikä kasvi tuosta tulee!


Unikko kasvaa hiukan kulkureitin puolellakin mutta ei se haittaa. On sen verran iso puska että parin oksan katkominen ei tunnu missään. Tarkkaa lajiketta en tiedä. Väri on kuitenkin hurjan kaunis valkoisen ja aniliininpunaisen sekoitus!


 Ja sitten samaa elävässä kuvassa. Liikutan kameraa aika huolettomasti ts. pahoittelun heilunnasta ja turhan nopeista kameran liikkeistä (en ole kovin tottunut videokuvaaja x) ).

Tästä linkistä voit katsoa videon YouTuben puolella. 4 kommenttia:

 1. Kiva esittely palstastanne! :) Samanlaista tuntuu kasvu olevan kuin täälläkin. Toiset kasvaa, toiset ei. Lämpöä kyllä tarvittaisiin paljon ja nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on loma vielä edessä joten uskon vahvasti että kuukauden mittainen lämpöaalto on vielä tulossa! :)

   Poista
 2. Mansikat vieneet aina linnut, muurahaiset tai jotkut muut. Nyt kasvihuoneessa amppelissa, niin jokunen jää itsellekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toiveikkaasti ajatteline että rastasverkko pitää varkaat loitolla - en arvannut että ne voi hyökätä myös alakautta! xD Kateellisena katselen naapuripalstojen punaisia mansikkamaita, krääh. Amppeli & kasvihuone kuulostaa sellaiselta yhdistelmältä että ihme jos ei edes jokunen mansikka itsellekin jää! :)

   Poista