lauantai 18. heinäkuuta 2015

Omenan kokoinen retiisi, teetarpeita kamomillasta sekä muita kasviksiaPyöräiltiin tänään puutarhapalstalle, ensimmäistä kertaa omilla polkupyörillä koko perhe! :) Palstalla keskityttiin palstalla kastelemisen sijaan kitkemishommiin, uusien kukkien ihasteluun ja ensimmäisen varsinaisen sadon korjaamiseen. Eilen tuli vettä, yöllä tuli vettä ja nyt näemmä sataa taas. Maa oli sen verran märkää ettei edes harkittu kastelua vaikka yleensä jokunen kannullinen vettä rehuille kannetaankin.
Valkoinen myskimalva oli nyt kukassa, kunnon kuvaa en siitä tosin saanut kun kukkanen kasvaa isotähtiputkien keskellä. Toinen itsekylväytynyt taimi puolestaan elelee ison unikon kyljessä ja siinäkin parivaljakossa isompi vie ainakin toistaiseksi vielä huomion itseensä. Kaunis tuo myskimalva kuitenkin on, tykkään siitä(kin) kovin.

Aivan palstan rajalla kasvaa näemmä myös violetinsävyinen myskimalva, se kukkii nyt ensimmäistä kertaa. Onneksi en ole nykäissyt tainta irti kitkemisinnossani, tuo on oikein mukava lisä kukkasortimenttiin! Ihana harmaamalvikki on myös aukaissut ensimmäiset kukkansa, siitä tulee olemaan iloa pitkäksi aikaa. :)Myös ruiskaunokin ensimmäiset kukat ovat auenneet, jee! Taputan itseäni selkään kun hoksasin laittaa tänä vuonna pitkävartisia ruiskaunokkeja; ne ovat leikkokukkina kätevämpiä kuin lyhytvartiset. Kukkakimppuja varten näitä oikeastaan kasvatankin; kerään aina palstalat kimpullisen kukkia keittiöön ja syvänsiniset kaunokit ovat hurjan kauniita värikkäässä kimpussa.


Salkopavut ovat vihdoin hoksanneet miksi niiden viereen on tökätty nuo kepakot. :)


Keltaisesta kesäkurpitsasta ollaan saatu nyt ekat maistiaiset ja kyllähän nuo pienet kesäkurpitsat hyviä ovat. Lapset hinkuavat jo kesäkurpitsahilloa mutta odotellaan vielä että pötkylät kasvavat hiukan isommiksi.

Porkkanapenkissä kehäkukat kasvavat komeammin kuin niille varsinaisesti varatussa kukkapenkissä mutta onneksi myös porkkanat tuntuvat tuolla viihtyvän. Harvennusporkkanoista tulee myös jo aika mukavankin kokoisia yksilöitä.

Keltaiset porkkanat näyttävät olevan komeimmassa kunnossa, violetit eivät ole ihan niin violetteja kuin odotin ja ainakin harvennuskappaleet ovat olleet kovin haaroittuneita. Retiisit ovat tosi nättejä ja hyvälaatuisia - myös tuo yläkuvassa näkyvä pienen omenan kokoinen jonka muoto hieman hihitytti x) .

Kamomillat kukkivat runsaasti ja poikaset keräsivät äidilleen kipollisen kukkia kuivattavaksi talven teehetkiä varten. Kiitos rakkaat!
4 kommenttia:

 1. Mun retiisit meni persiilleen! Harhautin kirpat ja näyttikin, että nyt tulee mahtisato. Ja pyh! Joku keltainen, pieni mato, söi kaikkiin retiisin ja nauriin juuriin reikiä. Niinpä kaikki delas! Argh!
  Kamomilla kukkii meillä myös. En ole koskaan juonut kamomillateetä. Nyt voisinkin nyppiä kukinnot talteen ja kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi krääh teidän retiisejä! Meillä on tainnut olla tänä vuonna hyvä tuuri niiden suhteen!

   Jos kamomillaa kasvaa niin kuivaa ihmeessä teeksi ainakin kokeilun verran! :) Mä juon kamomillateetä iltateenä; sanovat että se rauhoittaa mieltä. Sopii tällaiselle stressaajalle. x) Ainkaan siinä ei ole kofeiinia, sille olen herkkä ja valvon yön jos juon vaikka kahvia illalla. Kamomillateen maku ei muhun ihan heti oikein iskenyt mutta nyt siitä jo suorastaan tykkään! :)

   Poista
 2. Mulla ei oikein parvekkeella itänyt mikään. Nekin vähät itäneet oli ohuita surkeita huituloita. Vissiin oli liian kylmää ja kurjaa koko alkukesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tuntuu olevan liikkeellä - yhdessä jos toisessa blogissa on manattu huonoa kasvua. :/ Mulla on parvekkeella lähinnä taimina ostettuja juttuja ja ne ovat onneksi säilyneet hengissä, toisin kuin ne kevättalvesta asti vaalitut taimet jotka toiveikkaana vein jo toukokuun puolella palstalle!

   Poista