maanantai 27. kesäkuuta 2016

Nyhtökauraa maistettu ja Löylyn ravintola koettu!

Phuuh, kiirettä pukkaa! Josko porukkaa jäis tän viikon jälkeen lomalle ja töissäkin tahti vähän rauhoittuisi..! Tämän päivän onneksi katkaisi mukavasti palaveeraus kaupungilla ja lounas siinä paljon puhutussa Jasper Pääkkösen Löylyssä. Ei saunottu mutta mukava kokemushan tuo ravintolan lounaskin oli.

Ihan  viihtyisä ja ihan tyylikäs oli ravintolatila, ei mikään pönötysmesta kuitenkaan, onneksi! Ikkunaseinä merelle on kyllä tosi jees, oli mahtavaa katsella (melkein) myrskyävää merta rankkasateen kourissa. On vaan niin siistiä istuassa sisällä lämpimässä kun ulkona tuulee ja vettä tulee taivaan täydeltä! Terassia näytti olevan paaaljon, että kyllä tuo hyvälläkin säällä varmasti varsin kiva paikka on. ;)

Lounaslistalla oli tänään Jasperin kalakeiton sun muun lisäksi myös nyhtökaurapastaa. Mikä tuuri, tuskinpa nyhtistä tuollakaan joka päivä on tarjolla! Sitä oli kokeiltava kun kerran tilaisuus sattui kohdalle. Kaupasta tätä ihmeainesta ole vielä onnistunut bongaamaan.  Löylyn nyhtispasta-annos oli reilu ja pasta nyhtökauroineen täyttävää eli nälkä ei jäänyt. Vihreät pavut annoksessa olivat mukava lisä. Papujen laji jäi epäselväksi, olivat aika pieniä härkäpavuiksi. Soijapapuja ehkä?

Kastikkeelta nyhtökaura ilmeisesti vaatii aika paljon, nyhtis kun itsessään ei makua ilmeisesti ruokaan juuri tuo. Tässä annoksessa kastike oli maultaan ihan jees, ei tuo kokonaisuus nyt varsinasta gurmeeta ollut mutta arjen lounaaksi silti vallan hyvää. Suutuntuma nyhtökaurassa tosiaan muistuttaa hiukan nyhtöpossua mutta tämä kasvisversio on helpommin pureskeltavaa kun paloissa ei ole lihan säikeitä. Mutta siis tykkäsin rakenteesta kyllä. Voisin kyllä tilata tuon annoksen toisenkin kerran. Hintakaan ei ollut mitenkään mahdoton; 12 euroa.  Kaverin kalakeittoannos oli myös ihan reilun kokoinen ja kuulemma oikein kelvollinen myös. :)

Vaikka Löylyn lounaalla viihdyinkin, ei tuosta mulle vakkaripaikkaa tule; on sen verran syrjässä omilta vakioreiteiltä. Vaan tuskin tuo ilman asiakkaita silti jää; turisteja, eläkeläisiä, lapsiperheitä ja nuoria kaveruksia tuolla tuntui sen verran paljon parveilevan. Menestystä putiikille, ihan hauska konseptihan tuo saunoineen ja ravintoloineen on! :)


1 kommentti:

  1. Joo, onnea uudelle sauna/ruoka paikalle.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista