keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

"Kun lehtisalaatti oli loppu" -salaatti, raikas ja hyvä! :)
Aterian kasvisosiona tykkään vihersalaatista varsinkin kesällä - se keventää kokonasuutta ja kuuluu asiaan. :) Vaan mitä jos palstalta tuodut salaatit on loppu ja kaupassakaan ei millään viitsisi käydä? Tutkitaan varastot ja hyödynnetään mitä löytyy!

Toisinaan hymähtelen erilaisille "jämäohjeille" joissa nyt ihan sattumalta jääkaapista löytyy pala herkkujuustoa jne. (onhan niitä varmasti oikeasti jäminäkin mutta silti), mutta tällä kertaa mulle kävi niin että meillä oli ihan aivan ihania "jämäaineksia" salaattia varten. :P  Tykkäsin tästä lisäkesalaatista sen verran paljon että saatanpa joskus ostaa näitä aineksia ihan vaan tätä tarkoitusta varten jatkossa.

Sisäsalaattikokeilun vuonankaalit onnistuivat tosi hyvin (tosin ovat olleet suurimman osan ajasta parvekkeella) ja sitä onkin hyödynnetty meillä paljon. Jääkaapista löytyi sen kaveriksi pala vesimelonia, retiisejä ja kurkkua sekä avokadoa ja vielä kaiken lisäksi thaibasilikaa - se on ihanaa! Tämä viimeinen on mun uusin suosikkiyrttini; toimii salaateissa ihan hullun hyvin; maistuu kevyesti anikselta ja istuu hyvin kaikenlaisen muun tuoreen ja raikkaan sekaan. Mutta siis, tässäpä aineslista erääseen jämäsalaattiin:

Raikas salaatti ilman lehtisalaattia, ainekset

 • Reilu kourallinen vuonankaalia parvekkeelta
 • Pala vesimelonia kuutioituna
 • Pala kurkkua kuutioina
 • Viisi (noin) retiisiä sivuina
 • Puolikas avokado kuutioina
 • Thaibasilikan jämät


Pilko ainekset, yhdistä ja pyöräytä sekaisin. Tarjoa lisukkeena. Nam! :)
.

3 kommenttia:

 1. Heitin sinua haasteella. Sinä ja blogisi olette mielestäni sen arvoiset! Käy katsomassa, kun joudat!

  VastaaPoista
 2. Niin raikkaan näköiset.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista