perjantai 27. toukokuuta 2016

kana-pastasalaatti, broileri-pastasalaatti

broilerisalaatti



Tämä salaatti on ruokaisa ja hurjan maukas, yksi lempisalaateistani! Aurinkokuivattujen tomaattien öljy on helppo ja herkullinen kastike salaatille ja mukaan voi halutessaan lorauttaa myös hieman säilykepersikoiden lientä.

Hedelmäosuus voi toki olla tuorettakin! Itse olen niin tottunut käyttämään tässä säilykepersikkaa etten siitä osaa luopua. Tuore ananas saattaisi tässä toimia hyvinkin, varsinkin grillin kautta käytettynä.Tai nektariinit! Täytyy muistaa kokeilla kun ovat sesongissa. :)

Tuore basilika sen sijaan on "must", olennainen osa salaattia, sitä ei voi korvata. Vihersalaatiksi voi käyttää melkeinpä mitä vain. Parhaiten rakenteensa säilyttävät friseesalaatti ja jäävuorisalaatti ovat omia suosikkejani. Salaatin voi tietysti myös rakentaa vihersalaattipedille jolloin lopputulos on kauniimpi, itse kuitenkin tykkään möyhätä kaiken sekaisin jolloin maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

Jos oikein haluaa pröystäillä ainesten määrällä ja makujen runsaudella, voi salaatin sekaan vuolla jotain vahvanmakuista kovaa juustoa. Tällä kertaa salaatin juustona oli herkullinen, parmesaanin tyyppinen vuohenjuusto. Parmesaanityyppiset juustot ylipäätään käyvät tähän hyvin, ja miksei myös esimerkiksi maukas gruyere, vaikka pehmeämpi juusto onkin.


 Kana-pastasalaatti, resepti

  • 7 dl värikästä perhospastaa
  • 1 kpl kanaliemikuutio pastan keitinveteen
  • 1 kpl grillattu tai paistettu broilerin rintafile kuutioituna (voit laittaa enemmänkin)
  • 1 prk säilykepersikoita (pieni) kutioituna
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyyn säilötyt, suikaleina)
  • 1 kpl basilikaruukku
  • vihersalaattia
  • aurinkokuivattujen tomaattien öljyä 
  • persikoiden lientä
  • mustapippuria myllystä
Halutessasi lisää myös nämä
  • iso kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuina
  • pieni pala kovaa juustoa (esim. parmesaani) lastuina tai muuta vahvaa juustoa (esim. gruyere) kuutioina

Keitä pasta kypsäksi, valuta ja lorauta aurikokuivattujen tomaattien öljyä joukkoon. Anna jäähtyä. Kuutioi kypsä broileri, puolita kirsikkatomaatit ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit elleivät ole valmiiksi suikaloituja.

Paloittele myös persikat. Revi basilikanlehdet ja salaatti, rouhaise sekaan mustapippuria ja vuole lastuja parmesanista. Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa. Tämä salaatti on melkeinpä vielä parempaa seuraavana päivänä! :)

2 kommenttia:

  1. Kana ja pasta on mun herkkua, joten pakko kokeilla tuota.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kokonaisuus toiminee sulle sitten hyvin! Jees, tulen kurkkaamaan Aurinkokujan meininkejä myös! :)

      Poista