perjantai 29. tammikuuta 2016

Juureksia talveen! Uunissa paahdettu juuressalaatti vuohenjuustolla


Uunijuurekset voi nostaa lisukkeesta myös aterian pääroolin; talvinen salaatti uunijureksista sopivien tykötarpeiden kanssa on ihanan lounas! :) Minä söin juuresteni kanssa uunissa valuvaksi sulanutta vuohenjuustoa ja marinoituja belugalinssejä, oli hyvää! Joku vihreäkin tähän sopisi; joku kiva salaattisekoitus tai vaikka kourallinen vuonankaalia, silputtuja yrttejä jne.



 

Talvinen salaatti juureksista ja vuohenjuustosta

  • 3 kpl porkkanoita
  • 2 kpl pienehköjä punajuuria
  • Pala lanttua
  • Ruokaöljyä
  • Juoksevaa hunajaa
  • Pippuria myllystä
  • Ripaus suolaa
  • Mausteita, esim oreganoa tai murskattuja korianterin siemeniä (minulla oreganoa)
  •  Vuohenjuustokiekkoja (ts. viipaleita homejuustosta) 
  • Salatiin lisäksi esim: marinoituja linssejä, säilykepapuja, vuonakaalia, salaattisekoitusta, tuoretta persiljaa tms. yrttiä silputtuna... jne. 


Keitä punajuuret kypsiksi tai melkein kypsiksi, jäähdytä ja kuori. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori porkkanat, halkaise ja pätki reiluiksi paloksi, kuori ja paloittele myös lanttu. Voit halutessasi esikypsyttää porkkanoita ja lanttua höyryttämällä, se lyhentää uunitusaikaa.

Lohko punajuuret uunivuokaan. Levitä muut juurespalat punajuurten viereen. Lorauta päälle hieman ruokaöljyä (rypsi- tai auringonkukka) sekä hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä oreganolla tai korianterilla. Kypsennä uunissa vartin verran tai kunnes juurekset alkavat olla napakan kypsiä, lisää päälle vuohenjuustokiekkoja. Lisää lämpöä 225 asteeseen ja paahda vielä tovi ylemällä tasolla grillivastuksella kunnes vuohenjuusto sulaa nätisti.

Lisää lautaselle unijuuresten ja vuohenjuuston seuraan esimerkiksi marinoituja linssejä, vuonankaalia tai muuta salaattia ja vaikkapa granaattiomenan siemeniä. Minulla oli belugalinssejä ja ne kyllä täydensivät juureksia mainiosti! :)

2 kommenttia:

  1. Uunijuurekset ovat herkkua, mutta en ole ikinä oikein saanut makua tuohon vuohenjuustoon. Mulla tulee siitä aina sellainen takauma lapsuuteen, kun käytiin katsomassa Särkänniemen kilejä. Haju on samanlainen kuin kiliaitauksessa!
    Mutta sinihomejuusto uppoaa kyllä ja toimii uunijuuresten kera! Tai ihan minkä vaan... =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! x) Mulle tulee vuohenjuustosta mieleen vaan ensimmäiset "erikoisemmat" salaattikokeilut ja kun silloin jäi hyviä makumuistoja, maistuu vuohenjuustot edellen. :) Tuo on muuten kyllä ihan totta että tuoksut ja maut jättää muistijälkiä jotka sitten myöhemmikin yhdistää siihen tietyn fiilikseen!

      Poista