perjantai 5. helmikuuta 2016

Herkulliset haukipullat

















Hauki on mainio ruokakala joskin moni kokee sen ruotoisuuden hieman hankalana. Haukipullissa ei isonkaan kalan ruodot haittaa; fileet surautetaan syötävän sileäksi kalapullamassaa valmistettaessa. Hauki onkin mitä mainioin aines itse tehtyihin kalapulliin!

Haukipullia kanattaa tehdä kerralla iso erä. Hommaan ryhtyminen kun vaatii kaikenlaista valmistelua ja lieden ääressä seisoskelua - lisäksi haukipullien menekki on sen verran suurta ainakin meillä ettei ihan pikkuannoksesta riittäisi seuraavalle päivälle! :)

Itsetehdyt haukipullat nousivat meillä lasten lempiruokien listalle samantien ja kyllä nämä aikuisillekin maistuivat vallan mainiosti. Näitä tehdään varmasti toistekin!

 

 Herkulliset haukipullat, resepti


  • 700 g haukiflettä
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 prk ruokakermaa
  • 1,5 dl korppujauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 ruuku tuoretta tiliä silputtuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Ripaus valkopippuria
  • Suolaa myllystä
  • (Sipulijauhetta)
  • (Katkarapuja silputtuna) 

Kaiva aluksi esiin terällinen keitiölaite jolla saat surautetua kalan hienoksi. Itse poistin kalafileistä aluksi isoimmat ruodot, mutta tämä ei taida olla välttämätöntä: mahdolliset ruodot menevät kyllä muusiksi kalan mukana.

Jos teet ison erän, kannattaa möyhentää kala koneella, siirtää kalamassa toiseen astiaan ja lisätä muut ainekset vasta sitten. Muuten voi käydä niin ettei taikina mahdu silppurin astiaan kun lisäät loputkin ainekset! (Näin kävi minulle. x) )

Kun kala on hienonnettu, lisää joukkon pieni purkillinen ranskankermaa, purkillinen ruokakermaa ja kananmuna. Kun olet sekoittanut nämä, ripsuttele sekaan korpujauhon ja perunajauhon seos. (Ei kai tuolla järjestyksellä niin väliä mutta näin minä tein.)

Silppua ruukullinen tuoretta tilliä ja lisää sekaan. Tähän käy kyllä kuivattukin tilli, ruokalusikallinen lienee sopiva määrä. Mausta sitruunamehulla, valkopippurilla ja suolalla. Itse lisäsin joukkoon vielä ropsauksen sipulijauhetta maukua tuomaan ja kolmisen desiä sulatettuja katkarapuja veitsellä hienommaksi silputtuna. Näin pulliin tuli mukavia katkarapusattumia mikä toi rakenteeseen hieman lisää purutuntumaa.

Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pullia ja paista kalapullat voissa tai voin ja öljyn seoksessa pannulla kunnes niissä on mukava paistopinta - nämä kypsyvät mielestäni nopeammin kuin lihapullat, kalaa kun ovat. Tarjoa kalapullien kanssa keitettyjä perunoita ja kananmunakastiketta tai vaikka juuresmuusia. Meillä syötiin haukipullia myös basmatiriisin ja makean chilikastikkeen kanssa - oli hyvää!


















.



.

2 kommenttia:

  1. Itse tehdyt haukipullat ovat aivan ihania! Hauesta en muuten pidä, minusta se maistuu aina järvelle. Mutta pullissa se jalostuu ihanaksi! =D

    VastaaPoista