sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Jäälinnaa rakentamassa! :)
Pääkaupunkiseudulla on tänä talvena ollut ihan mahtava jäälinnavillitys! Facebookin kaupunginosaryhmissä on oraganisoitu tai "organisoitu" yhteisiä jäälinnanrakenusprojekteja - hommaan on riittänyt että ollaan sovittu paikka ja aloitusaika. :)

Ihmiset ovat keräneet tyhjiä litran maitotölkkejä jäätiilien rakenusta varten ja jäädytelleet kirkkaita ja vesivärein tai elintarvikevärein värjättyjä jäätiiliä.

Tämä oli "äipän tiili". Koska se on pinkki. :)


Rakentajia oli välilä ruuhkaksi asti mutta kaikki pääsivät muraamaan. :)

Sovittuna ajankohtana ollaan sitten pakattu jäätiilet pulkkaan, saavuttu paikalle ja ryhdytty hommiin! Ihan huikean hienoja linnoja on rakentunut muun muassa Vantaan Korsoon, Arabianrantaan ja nyt tänne Haagaan. :)

Meidän jäälinnan rakennettiin suosittuun leikkipuistoon. Me saavuttiin paikalle kun linnaa oltiin jo rakennettu hyvän matkaa, mutta uutta porukkaa saapui paikalle jatkuvasti. Haagan jäälinnaa oli rakentamassa varmasti satoja ihmisiä!

Meillä oli neljä jäätiiltä - eilen hoksattiin tämä tapahtuma ja laitettiin saatavilla olevat purkit vettä täyteen ja partsille jäätymään. Hyvin päästiin noillakin meininkeihin mukaan! Tiilet kiinnitetiin paikalleen sohjolla; mukana oli lämmintä vettä, ämpäreitä ja lapioita. Ämpäriin vettä ja lunta, lapiolla sekaisin ja muuraushommiin!
Harvoin näkee talvikelillä leikkipuistoa niin täynnä porukkaa. Leikkipuisto paikkana oli tosi hyvä; ne (pienimmät) rakentajat jotka halusivat välillä puuhata jotain muuta, pääsivät vapaasti kavereitten kanssa möyrimään lumihankeen, keinumaan tai laskemaan mäkeä leikkipuiston kalliolta.

Siinä vaiheessa kun me saavuttin paikalle, sateenkaarenkirjavan muurin korkeus oli suunilleen metrin. Kun puolentoista tunnin päästä lähdettiin pois, lähenteli korkeus kahta metriä - ja rakentaminen jatkui edelleen!

Saa nähdä miten huikea tuosta vielä tulee - jos vaan saa olla rauhassa kaikenlaisilta potkiskelijoilta. Pakkasia on luvassa edelleen joten tiilien jäädytystä voi jatkaa vielä hyvän aikaa. :)


Tällaiset projektit on kyllä ihan huikean hauskoja! :) Naapurusto kokoontuu yhteen, mummot ja vaarit ja lapset ja kaikki tekevät yhdessä jotain kivaa - eikä tämä tosiaan ole ilmeisesti vaatinut edes hirveän työlästä organisoimista, ollaan vaan tultu ja tehty. Toivottavasti tämä meidän linna pysyy ehjänä pitkään! Ensi vuonna uudestaan, kunhan kelit vaan suosivat!


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oli kyllä! :) Tekis mieli jo mennä takaisin katsomaan millainen linna on nyt tällä hetkellä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oli kyllä! :) Nyt linnaa on harmi kyllä hajotettu melkolailla - mutta huomenna mennään jälleen rakentamaan (suorastaan jälleenrakentamaan siis!). Tällä kertaa meillä on parikymmentä tiiltä tulossa. :)

   Poista