sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kadai paneer, intialainen kastike




Jokunen vuosi sitten intialaiset ruuat olivat kovastikin pop ja myös meillä tehtiin intialaistyylisiä patoja ja kastikkeita tuohon aikaan usein. Nyt Intia on tainnut jäädä hieman taka-alalle ruokatrendeissä? Meilläkin edellisestä Intia-kokkauskerrasta olikin vierähtänyt aikaa ihan liian kauan..! Voi että maistuikin hyvältä pitkästä aikaa! :)



Kadai paneer on ihanan mausteinen, intialainen tomaattikastike - ja kaiken lisäksi helppo ja nopea tehdä. Autenttisessa kadai paneerissa on sattumina intialaista kiinteää tuorejuustoa, paneeria, mutta supisuomalainen kotijuusto sopii kastikeeseen ihan yhtälailla sillä molemmat juustot ovat maultaan mietoja.

Valion Kotijuusto sopii hyvin intialaiseen kadai paneer -kastikkeeseen.



Suomalaisen kotijuuston lisäksi muita omia juttuja tässä ovat tuore chili (intialaisissa ohjeissa yleensä kuivattu), jugurtti (vs. kerma), tomaattimurska (vs. tuoreet tomaatit ) sekä sipulin käsittely. Myös sarviapilan lehdet (fenugreek leaves, kasoori methi) jätin pois kun eivät meillä maustekaapin vakiovalikoimaan kuulu. Ihanan mausteinen ja maukas kastike tuli tästäkin versiosta!

VINKKI: Tomaattikastike toimii myös ilman paneer-osiota eli juustoa; oiva vaihtoehto kastikkeeksi esimerkiksi grillatun kanan kanssa.


Kadai paneer, intialainen kastike, resepti

  • 250 g kotijuustoa (esim. Valio)
  • 1 kpl vihreä paprika
  • 1 kpl chili
  • 1 kpl sipuli
  • 3 kpl valkosipulin kynsiä
  • 1 prk tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
  • 2 tl garam masala -mausteseosta (+ ripaus kanelia)
  • 1 tl jauhettua korianteria 
  • 1 tl inkivääritahnaa tai raastettua tuoretta inkivääriä
  • Ripaus sokeria
  • Loraus maustamatonta jugurttia (tai kermaa)
  • Tuoretta korianteria silputtuna
  • Öljyä paistamiseen


Pilko paprika ohuiksi suikaleiksi, chili renkaiksi ja sipuli pieneksi silpuksi. Kuutio kotijuusto ja silppua tuore korianteri valmiiksi.

Kuullota sipuleita ja valkosipuleita öljyssä, lisää garam masala (& ripaus kanelia) sekä jauhettu korianteri.  Lisää sitten paprika ja chili, jatka paistamista kunnes paprika hieman pehmenee ja lisää inkivääritahna tai -raaste.

Kaada pannulle tomaattimurska ja ripaus sokeria, sekoita ja hauduttele hetki hiljalleen kuplahdellen. Laita levy kiinni, lisää juustokuutiot, sekoita. Jätä vielä hetkeksi kannen alle jotta juustopalat lämpenevät. Lisää kastikkeen päälle reilusti silputtua korianteria ja laita kastike tarjolle. Tämä on herkkua esimerkiksi bastmatiriisin kanssa.
























2 kommenttia:

  1. Ai että, kun tuli tämä resepti hyvään saumaan! Kun on tämä positiivinen tomaatin paljousongelma. :) Taidan kokeilla tuoreesta tomaatista. Palak Paneeria tulee tehtyä kesäisin aika-ajoin pinaatista. Se on kans hyvää, vaikka onkin taas näitä koiran oksennuksen näköisiä ruokia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreista tomaateista tää onkin varmaan tosi herkkua! :) Meillä on tomskut vielä pääasiassa vihreitä, sit kun ne kypsyy (viimeistään kaapissa), teen kyllä jonkun tuoretomaattikastikkeen tai -keiton. :P

      Poista