tiistai 18. elokuuta 2015

Pekoni-kantarellipasta, parasta just nyt!Pekoni ja kantarelli ovat match made in heaven! Pekonin rasva ja suolaisuus ovat juuri ne elementit jotka viimeistelevät kantarelleista loppukesän parasta herkkua. :) Jotkut tirauttavat kantarellipastan joukkoon hiukan sitruunaa, toiset laittavat ehkä lisäksi vielä kermaa ja parmesaania. Meidän kantarellipastassa lisämausteina toimivat sipuli ja mustapippuri.

Kantarellipaistos sopii paitsi pastan kaveriksi, myös lisäkkeeksi kesäperunoille, lämpimän leivän päälle sellaisenaan tai vaikka pehmoisen kukkakaalikeiton pinnalle lisämakua ja -näköä tuomaan. Minä syön kantarellit useimmiten pastan kanssa. Kastiketta ei tarvita; paistoksen rasvaisuus pitää huolen että pasta ei ole kuivakkaa.

Jos ruoka kuitenkin kaipaa lisäkostuketta, saatan lorauttaa pastan joukkoon vielä tilkan oliiviöljyä. Aika rasvaista herkkua tämä on, mutta voi pojat miten hyvää! Sen verran tuhtia evästä että melko pienikin annos tekee olon mukavan kylläiseksi. :) Kokonaisuutta voi keventää laittamalla joukkoon kasviksia, kuten vaikka vihreitä papuja kuten tuossa alakuvan paistoksessa.


Simppeli pekoni-kantarellipasta, resepti


  • 1 paketti pekonia
  • 1 kpl mieto sipuli (tai puolikas vähän vahvempi)
  • 1 l kantarelleja putsattuna ja pilkottuna
  • Mustapippuria myllystä
  • Tarvittaessa lisäksi nokare voita kantarellien paistamiseen

  • Spagettia keitettäväksi ruokailijoiden määrän mukaan


Silppua pekoni pieneksi, pilko kantarellit jos ovat kovin isoja kuten minulla näissä kuvissa. Pieni myös sipuli. Paista pekonisilppua pannulla kunnes rasva on kunnolla irronnut; rapeimman tuloksen saa laittamalla pekonit kylmälle pannulle ja siitä kuumaksi paistamalla. Lisää pekonin sekaan sipuli, paista kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Kaada sekaan kantarellit ja paista kunnes sienet ovat kunnolla kutistuneet ja imeneet rasvaa itseensä. Jos pannu meinaa kuivahtaa, voi lisätä hiukan voita. Jauha joukkoon vielä mustapippuria ja sekoita. Sieniseoksen voi yhdistää spagetin kanssa kattilaan tai pannulle valmiiksi, tai tarjoilla paistoksen ja pastan erikseen jolloin kukin ottaa haluamansa määrän kantarellipaistosta spagetin kaveriksi.2 kommenttia: