maanantai 8. joulukuuta 2014

Ihana suppilovahveropasta




Syksyn suosikkipastani on löytynyt! Spagettia, pekonia ja suppilovahveroita, ripaus mustapippuria ja parmesaania ja siinä se on. Simppeliä, maukasta, syksyistä. Tykkään!

Ajatus tähän pastaan syntyi jääkaappiin jääneestä parista desistä putsattuja suppiksiksia ja toisesta ruoasta ylijääneistä parista pekonisiivusta.

Kerrankin mulla oli sellaisia jämiä jääkaapissa joista ei voi tulla muuta kuin herkkua! :) Tästä annoksesta tuli sopiva yhdelle nälkäiselle, mutta reseptin voi helposti monistaa isollekin porukalle sopivaksi.



Nyt ei ole muuten vieläkään liian myöhäistä hakea metsästä tuoreita sieniä! Suppilovahveroitahan voi hyvin kerätä vaikka joulupöytään sillä ne eivät pienestä pakkasesta hätkähdä.

Kävin tuossa jokunen aika sitten syksyn ensimmäisellä (ja melko varmasti ainoalla) sienestysretkellä. Ilma oli u-p-e-a; pikkupakkanen piti maiseman kuuraisena ja aurinko teki kaikesta välkehtivän kaunista. Suppilovahveroiden varret napsahtivat  hauskasti kun keräsin sieniä sammaleen seasta ja kangaskassista kuului varsin "epäsienimäinen" rapina kun jäiset suppikset kolisivat toisiaan vasten. :)


Suppilovahvero-pekonipasta, resepti

  • Pastaa
  • 2 dl putsattuja suppilovahveroita
  • 3 kpl pekonisiivuja pieneksi pilkottuna
  • Mustapippuria
  • Parmesaania annoksen päälle

Suikaloi pekoni ja laita paistumaan kuumalle pannulle. Lisää sekaan suppilovahverot kun pekonista on irronnut selvästi rasvaa. Jos tuntuu että sienet imaisevat kaiken rasvan itseensä, voit lisätä joukkoon hiukan voita. Isommalla pekonimäärällä pekonin oma rasva varmasti riittää! Paista pekonia ja sieniä kunnes sienet ovat kunnolla kutistuneet.

Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä , valuta ja lisää pannulle sienten ja pekonin sekaan. Rouhaise joukkoon mustapippuria, pyöräyttele ainekset sekaisin ja laita pasta tarjolle. Annoksen päälle voi raastaa vielä hieman parmesaania. Tää on hyvää!





6 kommenttia:

  1. Slurps! :) Miulta jäi suppikset nyt keräämättä, onneksi on vielä vähän viime vuotisia kuivattuja jäljellä...voisikohan pekonin korvata sujuvasti jollain sianlihattomalla? En yrityksistäni huolimatta ole onnistunut löytämään kalkkunapekonia, vaikka tiedän sitä olevan olemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää varmaan toimii myös ihan vaan kun paistaa suppikset voissa ja laittaa tarpeeksi suolaa. :) Kalkkunapekonista en ole kuullutkaa, hyvää varmaan sekin!

      Poista
  2. Ihania sienikuvia! Harmittaa, kun ei kerennyt syksyllä tarpeeksi käymään sienessä. Tiedän, että suppiksia jäi metsään. Ja se vaivaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kuvia oli kiva ottaa kun sattui aurinko paistamaan juuri silloin! Mulla on myös hiukan harmitusta kun en ole ehtinyt sienimetsään tarpeeksi - onneksi on kuivattuja suppiksia viime vuodeltakin jonkin verran jäljellä. Suolasienet ois olleet ihan kivoja myös!

      Poista
  3. Todella hienot kuvat suppiksista! Tuli aivan pakottava hinku päästä metsään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nuo sienet olivat niin somia että oli pakko mennä makoilemaan sammaleelle ja ottaa kuvia kun kamerakin oli mukana! :) Metsässä on kyllä ihanaa liikkua, mielikin virkistyy!

      Poista