perjantai 15. elokuuta 2014

Salaatti kvinoasta ja grillatuista kasviksista



Grillatut kasvikset ovat herrrkullisia! Kaikenlainen paahtaminen tuo kasvisten makuun uusia ulottuvuuksia ja vahvuutta joista kovasti pidän!

Tykkäänkin tilata perheemme grillimestarilta enemmän kasviksia kuin kerralla tulee syötyä; ylimmäräiset marinoin tai käytän salaatteihin. Ovat ne ihan hyviä lisäkkeitä seuraavana päivänä ihan sellaisenaankin.





Tämä kvinoasalaatti sopii lounaaksi tai vaikka lisäkkeeksi päivällispöytään. Kasviksina oli tällä kertaa pääasiassa oman maan kesäkurpitsaa, lisänä hieman punaista paprikaa ja pari kirsikkatomaattia.

Munakoiso sopisi tähän varmasti myös oikein hyvin, samoin sipulit, mitä kasviksia vaan on tullut grillattua! Kvinoan sijaan voi hyvin käyttää esimerkiksi kuskusia.




Ruokaisa salaatti kvinoasta ja grillatuista kasviksista


  • 1 dl kvinoaa
  • 1 kpl grillattu pieni kesäkurpitsa
  • 1 kpl grillattua punaista paprikaa (minulla ehkä vajaa puolikas)
  • 5 kpl grillattuja kirsikkatomaatteja
  • Nippu tuoreita yrttejä (minulla basilikaa ja lehtipersiljaa)

  • Reilu loraus öljyä
  • Sitruunamehua
  • Mustapippuria myllystä
  • Suolaa myllystä

Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä huolellisesti. Kaada siivilään ja laita kvinoa puhtaaseen, kuumaan veteen hiljalleen kiehumaan vartiksi. Huuhtaise kypsä kvinoa, anna jäähtyä. Pilko kasvikset kuutioiksi, silppua yrtit. Yhdistä ainekset salaattiastiaan, kaada päälle reilu loraus oliiviöljyä ja sitruunamehua maun mukaan. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti