lauantai 19. heinäkuuta 2014

Taatusti kylmää juotavaa!
Kun matkustaa kahdeksan tuntia 30 asteen helteellä autossa jossa ei ilmastointi toimi, oppii arvostamaan jatkuvasti saatavilla olevaa jääkylmää juomaa. Taukoja täytyy tottakai pitää usein jotta jaksaa, mutta kyllähän se sisäinen viilennyskin oloa helpottaa!

Matka isomummin luo Pohjois-Karjalaan on ollut etenkin lapsille kesän kohokohta jo useana kesänä ja meille on aina sattunut sille reissulle ne kesän paahteisimmat päivät. Ihanaa tietysti mökkeilyn kannalta - mikäs sen hienompaa kuin istuskella laiturilla tai pihakeinussa ja pulahtaa välillä viileään järveen! Matkoille kyllä kelpaisi vähemmän kuuma kelikin, etenkin tänä vuonna kun laina-auton ilmastointi reistaili.

Kun sitten perillä veimme kylmäkallet isomummin pakastimeen jäätymään, täytimme pari juomapulloa vedellä ja laitomme ne kylmäkallejen seuraksi pakkaseen. Paluumatkalle valmistautuessa nappasin pullot reppuuni - ja meillä riitti jääkylmää tai vähintään viileää juotavaa koko matkan ajaksi. Jää sulaa kuumalla ilmalla nopeasti, juuri sopivalla tahdilla että pullosta saa juotavaa tarpeen mukaan.

Kotona latasin taas pullot pakkaseen, niille on taas käyttöä kun aurinko paistaa täällä Helsingissäkin täydeltä terältä ja lämpötila huitelee lähempänä kolmea kymppiä. Kohta pakataan taas juomapullot mukaan, me lähdetään torille hakemaan mansikoita! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti