keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Juotava jogurtti villivadelmista

juotava jugurtti

Kun retkieväät täytyy taikoa pikaisesti, juotava jogurtti sopii mainiosti retkeilijöiden ruokalistalle. Unohdin tuossa eräänä päivänä kellon kulun ihan kokonaan vattupusikossa mellastaessani. Meille tulikin lasten kanssa aikamoinen kiire sillä olin  varannut meille liput kesäteatteriin - sitä ei sopinut jättää väliin sillä teatterireissua oli kovasti odotettu.

Ilman eväitä ei Tervasaareen lähdetty; tekaisin nopeasti voileivät, pakkasin aiemmin ostetut herneet reppuun ja tekaisin tyhjiin Granini-pulloihin pojille juotavat jugurtit. Surautin pari desiä putsattuja villivadelmia (sekä ripsauksen sokeria), pari desiä jugurttia ja saman verran maitoa juomaksi, purkitin, (nappasin valokuvan) ja laitoin leipien seuraksi kylmälaukkuun. Ei kun menoksi!

Teatteriesityksen jälkeen asemoiduimme puun varjoon viltille ja kaivoimme eväät esiin. Jogurtti oli tosi hyvää! Helteestä huolimatta se oli säilynyt jääkylmänä kylmälaukussa kylmäkallejen välissä. 


Juotava jogurtti villiadelmista, resepti


 
  • 2 dl villivadelmia
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl maitoa
  • (halutessasi sokeria)


Ainekset kulhoon ja sauvasekoittimella sileäksi. Nauti!Tervasaaren kesäteatterissa


Helsingissä Tervasaaren kesäteatterissa esitettävä  "Vanttu ja Minttu ja kadonnut kana" oli hauska eikä yhtään liian jännä ekaksi kesäteatterikokemukseksi! En tosiaan ole tähän ikään mennessä kesäteatterissa käynyt, miten lie moinen jäänyt testaamatta hehe. :) Kokemus oli varsin positiivinen myös viisivuotiaitten seuralaisteni mielestä ja tarina vangitsikin heidät hyvin otteeseensa koko esityksen ajaksi.

Pienessä puistomaisessa Tervasaaressa on yllin kyllin mukavia paikkoja piknik-viltin levittämiseen ja eväistä nauttimiseen teatteriesityksen jälkeen. Saaresta löytyy pieni leikkipuistokin, jos sattuu olemaan lasten kanssa liikenteessä. Saareen menee tie kauniin sataman halki pääseepä saarelta ihailemaan myös kesälepoaan viettäviä jäänmurtajia. Tervasaareen pääsee hyvin julkisilla ja esimerkiksi Hakaniemen torilta vaikka kävellen.

Meillä oli oikein mukava päivä, menkää tekin Tervasaareen!  Mintun ja Vantun lisäksi kesäteatterissa pyörii Olavi Virran elämästä kertova "Ola".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti