maanantai 1. toukokuuta 2017

Raikas ja herkullinen katkarapu-melonisalaatti ynnä muuta vappuisaaHei vaan, vielä ehdin toivottaa hauskaa vappua! :) Toivottavasti vappusää on sielläkin ollut kohdallaan! Ihan uskomatonta kaiken loskan ja lumipyryn jälkeen tämmöinen sää; yli kymmenen astetta lämmintä ja auringonpaistetta eikä lumesta enää häivääkään! Kevät tosiaan keikkuu nyt ja paljon!

Vähänks siistit tatskat saatiin vapputapahtumasta myös!


Me pyöräiltiin tänään kirkonmäen vapputapahtumaan; kuunneltiin musiikkiesitystä ja herkuteltiin makkaralla ja vohveleilla pihalla hengaillen. Lapsille oli kaikenlaista omaa puuhaa onginnasta alkaen ja vanhempien kanssa pääsi käymään kellotapulissakin. :) (Minä en polvivaivaisena sinne lähtenyt kapuamaan mutta oli kuulemma ollut kivat maisemat.)

Oli kivaa viettää aikaa nurmikolla istuskellen, ihan olla vaan, ympärillä iloisia ihmisiä, vappupalloja - ja sitä auringonpaistetta. :)
Kotona sitten harmi kyllä toiselle veljekselle nousikin kuume; ei ollutkaan aiempi kuumeilu vielä hellittänyt kokonaan vaikka niin optimistisesti kuviteltiin. :/ Kauniista säästä huolimatta oltiinkin sitten loppupäivä sisällä rauhakseen ja katseltiin Liikkuva linna -leffaa. Pojat osaavat sen melkein ulkoa - ja selostavat mulle mielellään elokuvan tapahtumia siinä katsellessa. Hauskaa huomata miten lapset huomaavat yksityiskohtia, metaforiakin ja eläytyvät tunnelmiin. :)

Lounasajan makkaroiden ja vohveleiden lisäksi päivällisaikaankin herkuteltiin vappufiiliksissä. Kilisteltiin yhdessä kuohuvat vapun kunniaksi; meillä aikuisilla oli lasilliset kuohuviiniä ja lapsilla simaa - joka harmi kyllä osoittautui pilaantuneeksi. :/ (Mut ei sillä oikeastaan ollut niin väliä; lapset eivät simasta olisi niin hirveästi muutenkaan perustaneet).Ruuaksi oltiin ostettu kaikenlaista helppoa valmista kuten nakkeja ja kaupan perunasalaattia, mutta niiden lisäksi tehtiin pöytään tarjolle myös tämmöinen hiukan hiukan raikkaampi salaatti. Katkarapu-melonisalaatti on meidän kaikkien suosikki ja tätä ollaan tehty monet kerrat vieraille ja juhlapäivien aterioille. :) Määrät ovat suuntaa antavia; soveltaa voi vapaasti syöjämäärän ja oman maun mukaan. Tästä saa myös kivan lounaan varsinkin jos ottaa kylkeen vielä palan jotain hyvää leipää.

Raikas katkarapu-melonisalaatti 


  • 300 g katkarapuja (mieluummin isoja)
  • 300g leipäjuustoa
  • 1 kpl hunaja- tai galiameloni
  • 1 kpl jääsalaattiruukku
  • Puntti tilliä
  • Hiukan mustapippuria myllystä
  • Tiraus sitruunamehua ja pari tl hunajaa kastikeeksi
Sulata ja valuta katkaravut, kuutioi leipäjuusto ja paloittele meloni suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Revi salaatti ja silppua tuore tilli. Ropsauta ainesten päälle hiukan mustapippuria ja tee salaatille vielä tilkka kastiketta sitruunamehusta ja hunajasta; sekoita sitruuna ja hunaja hyvin keskenään ja kaada muiden ainesten joukkoon. Sekoita kokonaisuus ja laita tarjolle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti