sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Helppo ja maukas veriappelsiinikastike kanalle




Seuraan facebookissa Satokausikalenteria, sieltä tulee säännöllisesti muistutuksia siitä mitkä hedelmät ja vihannekset ovat juuri nyt sesongissa. Viimeaikoina Satokausikalenteri on pitänyt esillä veriappelsiineja. En edes muista milloin olen veriappelsiineja viimeksi syönyt ennen tätä talvea!



Markettireissulla olen napannut mukaan jo useita pussillisia veriappelsiineja. Lähi-Prismassa on tarjolla tarocco-lajiketta joka on tosi hyvän makuinen ja mehukas.

Punaisuuden aste vaihtele hedelmästä toiseen; jotkut veriappelsiinit ovat melkein kuin tavisappelsiineja ja joissakin punaista on runsaasti. Veriappelsiinin kuoren värin olen huomanut antavan osviittaa punaisuuden asteesta. Kuvien appelsiinit ovat minulla vastaantulleista punaisimmasta päästä.


Roisia meininkiä. Veriappelsiineista puristettu mehu on tummanpunaista!


Sesongin kunniaksi ajattelin käyttää veriappelsiineja myös ruuanlaitossa. :) Happaman makea appelsiini on sopii minusta hyvin kanan ja kalan kastikkeiden maustamiseen - veriappelsiinista kastikkeeseen saa myös veikeää väriä.

Tämä kastikeresepti on helppo ja nopea, sopii hyvin arkeenkin. Meillä tätä tarjoiltiin kaupan valmiin grillibroilerin, riisin ja pannulla paistettujen juuresten & kaalin kanssa. Hyvää oli! :)

Veriappelsiinikastikeessa curryjauhe taittaa väriä lämpimään oranssiin. Ilman currya sävy olisi varmaan ollut viileämmän punainen.

 

Helppo veriappelsiinikastike kanalle ja broilerille tai kalalle


  • 4 dl kanalientä (kuutiokin käy)
  • 1 dl mehua veriappelsiineista
  • Ripaus currya
  • Pieni ripaus inkiväärijauhetta
  • Mustapippuria myllystä
  • Suolaa jos tarpeen
  • Suurustetta, esim. vaaleaa Maizenaa
  • (Voita tai öljyä mausteiden kuullottamiseen)
  • (Myös sipulijauhetta voi lisätä mausteeksi)


Purista mehu yhdestä tai kahdesta veriappelsiinista ja siivilöi mehu. Tarvitset mehua suunnilleen desin verran. (Kanaliemen ja veriappelsiinimehun suhdetta voit säätää oman makumieltymyksesi mukaan.) Punakuorisimissa appelsiineissa on varmimmin punaista väriä.

Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä tai voita, lisää hieman currya ja jauhettua inkivääriä ja paista pieni hetki, se korostaa mausteiden makua. Kaada varovasti sekaan kanaliemi (varo ettei rasva räisky). Lisää veriappelsiinimehu ja ripaus mustapippuria ja kuumenna, suurusta sitten kastike. Jos käytät vaaleaa Maizenaa, kaada sitä kastikkeen joukkoon pienissä erissä samalla sekoittaen kunnes olet saanut sopivan koostumuksen.




.


4 kommenttia:

  1. Ihanan värisiä aplareita! Ihan taviksia olen ostellut, ovat niin edullisia nyt. Verigreippejä olen syönyt ja ovat ihanan makeita.

    VastaaPoista
  2. Joo, näissä on aika veikeä tuo väri! Ja verigreipitkin on ihania! :P

    VastaaPoista
  3. Tätä pitää kokeilla. Tykkään happaman makeista kastikkeista riisin ja kanan kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on myös sama rakkaus happamaan & makeaan ja erityisen hyvin ne sopii kanan ja riisin kanssa! :)

      Poista