keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Tomaattinen linssikastike tuoreista tomaateista




No nyt! Vihdoinkin sain aikaiseksi valmistaa kastiketta tuoreista tomaateista! Ja onhan se hyvää. :) Erilaista kuin säilyketomaatista valmistettu, mutta vallan maistuvaa kuitenkin. Tässä tomaattikastikkeessa on lisäksi punaisia linssejä ruokaisuutta tuomassa ja soosi sopii oikein hyvin esimerkiksi pastan kanssa.

Linssien kanssa tuoreista tomaateista tehtyä kastiketta ei ole tarpeen haudutella pitkään; linssit imevät itseensä ylimääräistä nestettä ja punaiset linssit kypsyvät nopeasti. Ilman linssejä kastikkeen voisi antaa muhia pitkäänkin; maku tiivistyy kun neste vähenee. Tämän nopean kastikkeen makua vahvistin pikkutilkalla punaviiniä ja ruokalusikallisella tomaattipyrettä - tuoreiden tomaattien fiilis tässä kuitenkin säilyy. Tomaattisäilykkeen vahvaa makua ei tähän tuorekastikkeeseen tule maustebuustista huolimatta. Varsin mukavaa vaihtelua kuitenkin niihin tuttuihin tomaattikastikkeisiin. :)


Kiehautetut tomaatit valmiina kuorittaviksi. Kuori lähtee helposti käsissä hieraisemalla.




Tomaattinen linssikastike tuoreista tomaateista

  • 1 kg kypsiä tomaatteja kaltattuna
  • Pieni sipuli silputtuna
  • Valkosipulin kynsi murskattuna
  • Loraus punaviiniä 
  • 1 dl punaisia linssejä
  • (Laakerinlehti)
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Timjamia
  • 2 tl sokeria
  • Loraus oliiviöljyä

Poista tomaateista kuoret kalttaamalla: tee ristiviilto tomaattien "kärkeen" ja laita tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Kun kuori alkaa hieman irrota (noin puolen minuutin kulutta), laita tomskut kylmään veteen viilentymään. Tomaattien kuoret lähtevät helposti irti ihan käsin.

Kuullota sipuleita pannulla, lisää joukkoon tomaatit. Voit repiä tomaatteja hieman pienemmäksi, poista samalla vihreät kannat. Lastalla voit pikkuhiljaa pienentää tomaatteja pannulla enemmän sitä mukaa kun tomaatit pehmenevät. Lisää joukkoon mausteet ja linssit, anna muhia kunnes linssit ovat kypsiä. Viimeistele reilulla lorauksella oliiviöljyä. Tämä kastike on maukasta myös seuraavana päivänä kun maut ovat tekeyteneet enemmän!

Tomaattinen linssikastike muhimassa. Punaiset linssit kypsyvät melko nopeasti, kymmenessä minuutissa. 








.

2 kommenttia:

  1. Ha haa! Lisää ohjeita tomaateista. Kuin minua varten! =) Kokeilen heti viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo! :D Miedoltahan tämä maistuu tavallisiin tomaattikastikkeisiin verrattuna mutta ihan jees lounaseväs oli silti. :)

      Mulla oli tässä ihan vaan kaupan tomaatteja kun palstan tomaatit eivät jaksaneet kypsyä vaan lakastuivat pois jo, plääh.. Parvekkeelta tulee vielä just salaatteihin tomaatteja. (Melkein sain uskoteltua ittelleni että ihan omaa satoa ovat nämä kastikkeenkin tomaatit, hoh. x) )

      Poista