keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Hunajaiset, paahdetut auringonkukan- ja kurpitsansiemet




Nämä makean hunajaiset paahdetut siemenet ovat herkkua! Terveellistä herkkua vieläpä! Ja helppo tehdä!

Hunajapaahdetut auringonkukansiemenet ja kurpitsansiemenet sopivat hyvin esimerkiksi maustamattoman jugurtin ja marjojen kanssa tarjoiltavaksi, makeutta ja rapeutta tuomaan. Tai vaikka jugurtin ja mustaherukkahillon, kuten tuossa ylimmässä kuvassa. Oli muuten ihana kombinaatio! Siemenet ovat turvallinen valinta myös pähkinäallergisen aamiais- tai välipalajugurttiin. :)



Auringonkukansiemenet ja kurpitsansiemeniä voi toki hyvin paahtaa myös ilman hunajaa, suolaisena versiona.  Lisää makua saa lisäämällä siementen joukkoon öljyn ja suolaripauksen lisäksi esimerkiksi chiliä, paprikajauhetta tai jeeraa.

Nämä suolaisemmat siemenet sopivat tosi hyvin esimerkiksi sosekeittojen ja salaattien kanssa. Ihania nekin! Alla ohje tänään tekemiini hunajapaahdettuihin siemeniin:



Uunissa paahdetut hunajaiset siemenet, ohje


  • 2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
  • 2 dl kurpitsaniemeniä
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)
  • 4 rkl hunajaa
  • Pieni ripaus suolaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita ainekset ja levitä leivinpaperoidulle pellille mahdollisimman laajasti. Paahda uunissa 10-12 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä.

Jäähtyessään siemet takertuvat kovaksi levyksi jonka voi helposti murtaa lohkareiksi tai pienemmäksi muruksi, ihan oman maun mukaan.  Säilytä kannellisessa purkissa ja herkuttele turkkilaisen jugurtin kanssa.






4 kommenttia:

  1. Olenkin juuri jäänyt kreikkalaisen jogurtin ja hunajan koukkuun! Taidampa addiktoitua näihin sinun siemeniisikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no sit nää on just sulle hyviä! :) Tosi hunajaisia ja tuovat lisäksi mukavaa purutuntumaa :P .

      Poista