perjantai 14. helmikuuta 2014

Mannapuuro speltistä

Spelttimannapuuro


Mannapuuro on pehmeän makuinen, nopeasti valmistuva puuro. Hyväähän se on, varsinkin mustikkakiisselin tai -keiton kanssa, mutta kovin kuitupitoista mannapuuro ei ole - tavallisista mannaryyneistä tehtynä. Nykyään tarjolla on muutama mukava kuituisampi vaihtoehto perusryyneille. Kaupan ryynihyllystä löytyy kauramannasuurimoita, tummia mannasuurimoita ja spelttimannasuurimoita.

Kauramannaa olen joskus kokeillutkin mutta speltti on minulle uusi tuttavuus. Sunspeltin turkoosi täysjyvämannapakkaus oli niin nätti että nappasin sen ostoskoriin jo pelkän ulkonäön vuoksi! :) Viikonlopun aamupuuroiksi onkin meillä nyt keitelty spelttimannapuuroa. Puuro maistuu lapsille mainiosti ja itsekin tykkään, oli oikein hyvää niin mustaviinimarjojen kuin omena-mansikkahillon kanssa.


Mannapuuro spelttimannasta, resepti

 

  • 5 dl maitoa (tai kauramaitoa, soijamaitoa tai vettä)
  • 1 dl spelttimannaryynejä
  • 0,5 tl suolaa


Kuumenna maito kattilassa ja ripottele mannasuurimot kuumaan maitoon samalla sekoittaen. Lisää suola.  Anna puuron kuplahtaa hetken ja laita levy kiinni. Keitä puuroa pari minuuttia, sekoita kierrevispilällä ettei se tartu pohjaan.  Laita kansi päälle ja anna muhia vielä viitisen minuuttia.

Tavalliseen mannapuuroon käytetään enemmän nestettä suhteessa ryynien määrään; vehnä ilmeiseti turpoaa keitettäessä spelttiä enemmän. Tavallisen mannapuuron valmistus kestää myös hiukan kauemmin, vaikka sekin toki on nopea puuro. Tavallista mannapuuroa keitellään ohjeesta riippuen hiljalleen noin kymmenen minuutin ajan koko ajan sekoittaen, tai haudutetaan vartista puoleen tuntiin.


Spelttimannaryynit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti