tiistai 16. heinäkuuta 2013

Soma sima horsmankukista ja mesiangervosta

kesäjuomaa!
Kesäjuomat kuuluvat aurinkoisiin heinäkuun päiviin! Maitohorsman kukilla ja mesiangervolla tuunattu sima sopii kesäjuomaksi kuin kukkanen hippitytön hiuksiin. Horsmankukat tuovat juomalle veikeän pinkin värin ja mesiangervo makuun kesäkukkaista aromia.
 

 Horsmankukkasima, resepti 

 

  • 3 l vettä
  • 4 dl sokeria
  • 1 kpl sitruuna (kuoren keltainen osa raastettuna & mehu puristettuna)
  • horsmankukkia
  • mesiangervon kukintoja
  • murunen hiivaa tai teelusikankärjellinen (n. 1/5 lusikallista) kuivahiivaa

Kerää reilu kimppu horsmankukkia (minulla oli noin kaksikymmentä kukintoa) ja mesiangervonkukkia. Mesiangervosta kannattaa kerätä mieluummin hiukan nuppuisempia yksilöitä; niistä irtoaa hieman vähemmän valkoista huitulaa juoman sekaan. Irrota horsmankukinnoista kukat. Ole tarkka ettei kukan kantoja tai vihreää tule mukaan; niistä saattaa tulla hieman kitkerää makua.

Laita kukat ja sokeri sima-astiaan, kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi ja kaada kukkien ja sokerin päälle niin että sokeri liukenee veteen. Lisää loput vedestä kylmänä ja odota että seos haalenee. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori ja purista mukaan sitruunan mehu. Lisää pikkiriikkinen hiivanpala tai kuivahiivaa ja anna juoman tekeytyä vuorokauden verran.

Siivilöi sima esimerkiksi harsolla. Pullota puhtaisiin pulloihin, laita pulloihin lisäksi teelusikallinen sokeria ja halutessasi muutama rusina, sulje pullot korkilla ja jätä käymään viikoksi viileään. Tarjoile jääpalojen kanssa, mintun oksalla koristeltuna. Minttua voi myös hiukan "runnoa" jotta siitä irtoaa juomaan enemmän minttuisaa makua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti