keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kookoksella maustettu tuhdimpi raparperipiirakka eli raparperikakku


raparperikakku


Kakun raparperit ovat omaa satoa. :) Viljelen tänä kesänä ensimmäistä kertaa Ihan Omaa Kasvimaata – pitkähkön jonotuksen jälkeen sain vuokrattua kaupungilta oman viljelypalstan läheiseltä palstapuutarhalta ja olen aivan innoissani! Edellinen palstapuutarhuri on jättänyt palstalle kaikenlaista mukavaa monivuotista, kuten pari puskaa raparperia. Suurkiitos hänelle, kuka lieneekin!  Oman palstan satoa on siis jo saatu ja kesän ensimmäiset raparperipiirakat leivottu.

Peruspiirakan lisäksi ajattelin testata raparperikakkua ja se kyllä kuulkaa toimii. Raparperi on omenan lisäksi sellainen piirakka-aines jonka seuraan fariinisokeri sopii huippuhyvin ja sitä tässäkin reseptissä hyödynnetään. Kookoshiutaleet tuovat täytteeseen uutta meininkiä; itse tykkäsi kovasti mutta jos et ole kookoksen ystävä, hiutaleet voi hyvin jättää poiskin.

Moni varmasti tietääkin että raparperin kanssa suositellaan syötäväksi maitotuotteita - raparperin sisältämä oksaalihappo kun sitoo kalsiumia. Tämä on loistava tekosyy lorauttaa raparperipiirakan päälle reilusti vaniljakastiketta tai asetella viereen iso pallo vaniljajäätelöä - vanilja ja raparperi on ihana yhdistelmä!


Tuhti raparperipiirakka kookoksella eli raparperikakku

  • 175 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 4 kpl kananmunia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl leivinjauhetta

 

Raparperipiirakan täyte

  • 5 dl raparperin paloja
  • 0,5 dl  (tai koko desi) kookoshiutaleita
  • 1 dl (vajaa) sokeria tai hillosokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi, lisää munat koko ajan vatkaten. Sekoita jauhon joukkoon inkivääri ja leivinjauhe ja kaada jauhoseos voin ja sokerin sekaan. Vatkaa taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan (irtopohjavuoka ainakin on riittävän iso). Sokeroi raparperinpalat ja lisää joukkoon noin puoli desiä kookoshiutaleita ja kaada seos vuokaan tasaisesti taikinan päälle. Paista uunissa 45 minuuttia ja tarjoile jo lämpinänä vaniljajäätelön kera. Jäähtyneenä kakun seuraan sopii vaniljakastike. Herkkua!

kookos raparperi raparperikakku

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen! Raparperi on tosi suosittu Suomessa, eikö niin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää tämä onkin! :) Kyllä vaan, raparperi on Suomessa tosi suosittu piirakoissa, kiisseleissä jne. Raparperi tuottaa satoa jo ihan alkukesästä, se on kesän merkki, se varmaan selittää suosiota osaltaan. :)

      Poista