perjantai 15. helmikuuta 2013

Paahdetut mantelit

paahdetut pähkinät



Paahdetut mantelit ja pähkinät ovat ihanaa naposteltavaaa - eivätkä kauhean epäterveellisiäkään. Rasvaahan näissä herkuissa on valtavasti - mutta terveellisessä muodossa! Teollisissa snäkseissä on usein jos vaikka mitä lisäaineita, näissä ei.

Näin itselleni perustellen tulin siihen tulokseen että minun on jo ihan oman hyvinvointini takia tehtävä pellillinen paahdettuja manteleita! :P

Tässä ohje teillekin:


Paahdetut mantelit


  • 200 g manteleita (kuorittuja tai kuorimattomia, molemmat sopivat)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ruskeaa sokeria (siirappi tai valkoinen sokeri ovat myös oikein jees)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita öljy, suola ja sokeri, lisää mantelit. Sekoita kunnes mantelit ovat kauttaaltaan öjyssä. Levitä leivinpaperoidulle pellille, paahda uunissa kymmenen minuuttia. Anna manteleiden jäähtyä pellillä, kumoa kippoon ja nauti!

Manteleiden tilalla ja ohella voit käyttää myös muita pähkinöitä. Voit lisätä mukaan myös mausteita; paprikajauhe tai chili voisivat toimia hyvin, ehkäpä myös yrtit? Reseptivihkossa pähkinät on maustettu chilillä ja rosmariinilla, Chez Jasu taas on testannut savupaprikaa ja kanelia. Hyviltä kuulostavat kaikki vaihtoehdot! :)

pähkinöiden paahtaminen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti