sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Tänään iskän ei tarvinnut kokata - eikä äidinkään :)

Sinisimpukoita fenkoli-Pernod -liemessä, kyllä kiitos! :)Hyvää isänpäivää kaikille isähahmoille! :) 


Tänä isänpäivänä meillä hemmoteltiin koko perhettä ja mentiin ulos syömään.  Samalla häiriköitiin hieman elokuvan kuvauksia - valitsemassamme ruokapaikassa oli sattumoisin filmausporukka työn touhussa samaan aikaan, omalla rajatulla alueellaan toki. Tai sitten se elokuvaporukka häiritsi meidän ruokailukokemusta, ihan miten päin sen nyt haluaa ajatella. No ei me oikeasti koettu tulleemme häirityiksi, ihan hauska juttuhan tuo oli. ;)

Jostain syystä meiltä pyydettiin jo etukäteen josko voisimme pitää volyymin suht alhaisena (heh) ja mehän luvattiin. Kuvausten piti loppua ihan just mutta ne kyllä jatkuivat sen koko parituntisen jonka ravintolassa olimme. Jos siis vuoden päästä ensi-iltaan tulevan Rendel-elokuvan ravintolakohtauksessa kuuluu taustalta pienten poikien kiljahtelua, ne saattaa sitten olla nuo meidän apinat, hoh.

Mutta asiaan: Belgessä on nyt simpukkaviikot ja minä rrrrrakastan sinisimpukoita! Niin no, taitaa kuulostaa itsekkäältä valita isänpäiväravintola sen perusteella mistä itse tykkään, mutta maistuvat simpukat onneksi mainiosti myös itse juhlan sankarillekin. :P Vaihtoehtoistakin evästä Belgestä toki saa; herkullisia makkaroita muun muassa.

Uskaltauduttiin syömään kuusivuotiaiden kanssa ihan pitkän kaavan mukaan ja suht hyvin nuo jaksoivat. Nälkäisille pojille puoli tuntia alkuruuan odottelua tuntui kyllä olevan liikaa. (Toinen uhkasi jo vaihtaa ravintolaa kun palvelu oli tässä paikassa niin hidasta. Onneksi jäi seuraamme kuitenkin. )

Boudin Blanc -makkaraa (muistutti braatvurstia), Belgen perunoita ja ohuen ohuita vihreitä papuja.


Simpukoita valittiin jokainen; muut alkupalaksi ja minä pääruuaksi. Tykkäsin kovasti, oli kiva syödä simpukoita pitkästä aikaa! :) Hyvin nuo maistuivat myös muille, kuusivuotiaillekin joille täytyy tällä kertaa antaa kyllä erikoiskiitos ennakkoluulottomuudesta, hyvä pojat!

Oma alkupalani oli aika peruskauraa; vuohenjuustokiekko tykötarpeineen. Varma valinta. Miehet ottivat pääruuaksi makkaraa  ja kaikille maistui oikein hyvin. Lisukkeena meillä kaikilla oli Belgen perunoita; isoja, päältä rapeita ja sisältä pehmeitä ranskalaisia jotka tarjoillaan belgialaiseen tyyliin majoneesin kanssa. Että jos ei muuten tule kylläiseksi niin lisukkeesta kyllä tarvittaessa saa vaikka ähkyn, sen verran tuhtia on!

Vessaan piti ravintolassa livahtaa varsinaisen kuvauspaikan vierestä, mutta onneksi filmiryhmä piti taukoja varsin paljon. Sellaista kai se leffan kuvaaminen on. Lähtiessä kysyttiin ystävälliseltä kuvausryhmän mieheltä leffan nimeä sun muuta. Ei kuulemma harmi kyllä ollut ihan noin pienten lasten elokuva kertoi hän viitaten poikiin. "Ai se on siis seitsemänvuotiaille?" päätteli toinen veljes. "Ai ei vai? No kahdeksanvuotialle? No yhdeksän sitten? Kymmenen? Kaksitoista? No miten vanhoille se oikein on???"

Nuorille aikuisille (eli toooooosi vanhoille) suunnatun elokuvan tekeminen oli poikasten mielestä lähtökohtaisesti ihan hullu ajatus. Kun ei kerran lapset saa sitä katsoa. Pöhköä. Mutta onneksi ruoka oli hyvää, voidaan käydä Belgessä toisenkin kerran. Me aikuiset saatetaan käydä katsomassa se Rendelkin.

6 kommenttia:

 1. Ei tietenkään ole itsekästä valita lahjaa omien mieltymysten mukaan! Nim. Pehmeät kantapäät! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, teillä oli se kalojen suorittama jalkahoito! :D Mut pääasia että lahjan saajatkin tykkää! :)

   Poista
 2. Harmi, ettei kuvauksissa tarvittu avustajaksi juuri teidän näköistä ja kokoista seuruetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta tulee käsittääkseni jonkin sortin supersankarileffa, pojat varmaan ois tykänneet ajatuksesta!

   Poista
 3. Nyt kun Belgestä tuli puhe niin en ole ikinä syöny paskemmin laitettuja sinisimpukoita kuin siellä. Älkää herrantähden menkö sinne ensi kertalaisina Y.Ö.K mitä paskaa. Jos haluatte Helsingin parhaat sinisimpukat syödä ravintelissa menkää Rodolfoon siellä edes ymmärretään että kysessä on herkkä tuote.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä kun olen aina tykännyt Belgen simpukoista kovasti! :)

   Itte kun tekee niin saa varmasti omaan suuhun sopivaa myös! Simpukoiden valmistus on melkoisen helppoa ja nopeaa, vaikkapa siinä perinteisessä valkoviiniliemessä. Eivät ole kovin kalliitakaan. :) Teen simpukoita usein myös tomaatti-chorizoliemessä, meille maistuu sekin! :P

   Poista