maanantai 24. marraskuuta 2014

Vuohenjuustosilakat tomaattikastikkeessa


Silakka on lempikalani: siinä on tunnistettava, herkullinen maku ja sen ruodot pehmenevät syöntikelpoisiksi kypsennettäessä. Rapsakat, kultaiset silakkapihvit ja perunamuusi vievät kielen mennessään ja niin tekevät myös tomaattisilakat!




Erilaiset tomaattiset silakkaruoat ovat myös kuuluneet suosikkeihini jo pitkään ja niistä eniten olen tehnyt näitä tomaattisia vuohenjuustosilakoita. En enää edes muista mistä reseptin löysin - vai sävelsinkö kenties itse? Maistuvia nämä kuitenkin ovat!

Asettelen silakkarullat vuokaan pystyyn, näyttää minusta hauskalta. :) Voi nämä toki kyljelleenkin laittaa pötköttämään.




Tomaattiset vuohenjuustosilakat toimivat hyvin lounaana vaikkapa vaalean leivän ja vihersalaatin kanssa, meillä näitä on tarjoiltu myös perunamuusin ja riisin kyljessä. Silakkarullat maistuvat vähintään yhtä hyvältä kylmänä, silloin olen laittanut näitä ruisleivän päälle, ah!





 

Vuohenjuustosilakat tomaattikastikkeessa, resepti

  • 400 g silakkafileitä
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 3 dl tomaattimurskaa (tai sen verran kuin purkista vuokaan mahtuu)
  • 10 kpl mustia oliiveja renkaina
  • suolaa ja pippuria myllystä


Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Lado silakkafileet leikkuulaudalle tai muulle työalustalle nahkapuoli alaspäin. Suolaa fileet kevyesti, rouhi päälle pippuria. Laita jokaiselle fileelle muutamia nokareita pehmeää vuohenjuustoa ja rullaa napakaksi rullaksi.

Asettele rullat voideltuun pyöreään pieneen vuokaan pystyasentoon niin että vuoka on silakkarullia täyteen pakattu. Kaada päälle hyvää tomaattimurskaa  ja ripottele pinnalle oliivirenkaita. Paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia.


2 kommenttia:

  1. Näyttäpä hyviltä! Silakka on kyllä hyvä ruokakala! Täällä korvessa kun ei ole edes ruokakauppaa ja sivilisaation parissa käydessä, harvoin just silloin sattuu silakoita olla myynnissä. Aina vaan sitä iän ikuista norjalaista pussilohta. Vuohenjuustosta en kyllä pidä sitten kyllä yhtään, mutta jollain muulla juustolla voisi reseptiä kokeillakin! Olen tehnyt sellaisia Aura-juusto silakkarullia, mutta muistaakseni niihin ei tullut mitään soossia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuurista tosiaan on toisinaan kiinni sattuuko silakkaa tiskissä olemaan - täälläkin, vaikka ns. ihmisten ilmoilla asutaankin. :) Monesti ollaan kuitenkin viety ne viimeiset silakat, taitaa olla kysytty kala. En sinänsä ihmettele, onhan se usein halvin tuore kala mitä tarjolla on. Hyvä että on näin "halpa maku", heh!

      Silakkarullissa toimisi varmaan se Aurakin, tai vaikka joku tuorejuusto.. Ja kastikkeeseen vois laittaa kermaa, smetanaa tms. makua pyöristämään. Tosin sitten menis jo aika tuhdiksi - hyvää varmaan ois silti! :P

      Poista