lauantai 7. joulukuuta 2013

Silakkapihvit uunissa


silakkapihvejä

Jotenkin muistelin että lapseni eivät ole silakkapihvejä suostuneet syömään, mutta kun päiväkodissa oli silakkapihvipäivä, he olivat aivan myytyjä. Ja sehän passaa! Silakka on yksi lempikalani, lähestulkoon kaikki silakkaruoat ovat minulle suurta herkkua. Kun siis kalatiskistä löyty silakkafileitä, valinta oli selvä: silakkapihvejä tänään!

Lieden vieressä seisoskelu on minusta aika tylsää joten teen yleensä kala- ja jauhelihapihvit uunissa. Silakkapihveihin saa juuri sopivan rapeuden laittamalla ennen paistamista pienen nokareen voita pihvien päälle. Vaivatonta ja herkullista!


Silakkapihvit uunissa, resepti

 • 600 g silakkafileitä
 • suolaa
 • pippuria
 • kuivattua tilliä
 • (tuorejuustoa)
 • voita

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Aseta silakkafileitä uunipellille nahkapuoli alaspäin. Ripsittele päälle hieman suolaa, pippuria ja kuivattua tillia. Halutessasi voit laittaa päälle myös tuorejuustoa, esimerkiksi ruohosipulilla maustettu tuorejuusto sopii tähän tosi hyvin.

Lado fileiden päälle toiset fileet nahkapuoli ylöspäin. Laita jokaisen pihvin päälle nokare voita; tällä saat rapsakkuutta ja kauniin pinnan pihveille. Paista pihvejä uunissa 10-15 minuuttia. Juuresmuusi sopii näiden lisäkkeeksi oikein hyvin. 
2 kommenttia:

 1. Mä tykkäsin lapsena silakkapihveistä. Nykyään niitä tulee harvoin tehtyä, pari kertaa oon kokeillut ja ei niistä mielestäni kovin hyviä tullut. En tiedä mikä niissä on muka niin vaikeaa :D. Ei varmaan mikään, mutta ehkä sitä on välillä kauhean kriittinen tai ei enää tee jotain jos on kerran epäonnistunut.

  VastaaPoista
 2. Mulla taas ei silakkapihvit ole varmaan koskaan onnistuneet pannulla paistaen, tiedän kyllä että silläkin tavalla saa hyviä - jos osaa! Joku mulla vaan aina menee vikaan niiden kanssa. Nämä uuniversiot ovat onneksi aina onnistuneet. :)

  VastaaPoista