lauantai 24. elokuuta 2013

Chilillä maustetut kalapihvit, kalahampurilaiset
Chilillä maustetut kalapihvit sopivat hampurilaispihveiksi vallan mainiosti! Meillä nämä pihvit syötiin itse tehtyjen hampurilaissämpylöiden, cheddarviipaleiden, salaatin, suolakurkun, tomaatin ja kaupan valmiin hampurilaiskastikkeen kanssa. Hyvää oli!

Makean chilikastikkeen määrä on suhteessa muihin aineksiin on tässä ohjeessa maltillinen. Lisäpotkua pihveihin saa vaikkapa lisäämällä pilkottua ja kuullotettua tuoretta chiliä pihvitaikinan joukkoon tai suuremmalla määrällä makeaa chilikastiketta. Reseptistä tulee iso kasa pihvejä; yhdelle aterialle voit hyvin vähentää ainesten määrää kahteen kolmasosaan tai puoleen.


Kalahampurilaiset, chilillä  maustetut kalapihvit

 

  • 700 g kalaa (meillä seitiä, lohta ja hiukan pippurimakrillia)
  • 200 g katkarapuja
  • 3 kpl kananmunia
  • 1,5 dl korppujauhoja
  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • suolaa myllystä

Laita kalat, munat, korppujauho ja chilikastike tehosekoittimeen, myllää karkeaksi massaksi leikkuuterällä. Leikkaa sulatetut katkaravut veitsellä paloiksi ja lisää massan joukkoon. Voit laittaa myös katkikset tehosekoittimeen; itse halusin katkaravunpalat "sattumina" joten leikkasin mieluummin käsin. Pienet katkaravut voit lisätä massaan sellaisenaan. Mausta pihvitaikina suolalla.

Paista pihvit lettupannulla molemmin puolin muutaman minuutin ajan ja kasaa valmiit pihvit lautaselle folion alle odottamaan. Tarjoile esimerkiksi hampurilasina tai perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti