lauantai 22. heinäkuuta 2017

Paprikainen pata naudan ulkopaistista

Hyvä tuli paprikaisesta lihapadasta ja liha on oikein mureaa. :)




Ostin pitkästä aikaa naudanlihaa; mitään erityisempää suunnitelmaa ei ollut mutta jokin gulassityyppinen kiinnosti. Tämä ei ihan gulassia ole mutta vahvasti vaikutteita on unkarilaisesta kastikkeesta / padasta kyllä mukana! Paprikaa on mukana maustejauheina sekä paahdettuna. Tulisuutta tässä versiossa ei ole; nyt kiinnosti semmoinen vahvan mutta lempeän makuinen ruoka. :)

Paprika puuttuu kuvasta. Sen paahdoin jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottelemaan. Ruuanvalmistuspäivänä hauduttelin sipulia pehmeäksi ja soseutin pyreeksi yhdessä paahdetun paprikan kanssa. Näin saatiin lapsetkin syömään paprikaa ja sipulia. ;) 



Paprikainen naudanlihapata ulkopaistista ei ehkä ole ihan kesäruokaa mutta kohtahan se syksy jo tulee, hohhohoo! xD No ei vaan. Nautitaan kesästä vielä, mullakin loma vasta alkoi mutta on se pataruoka ihan mukavaa evästä kesälläkin. :)







Paprikainen pata naudan ulkopaistista, resepti

  • 800 g naudan ulkopaistia ohuina viipaleina tai suikaleina (vähemmän jos et tarvii näin paljon)
  • 1 kpl sipuli 
  • 2 kpl porkkanoita
  • 1 kpl varsisellerin varsi (juuriselleri käy myös)
  • 3 kpl paprikoita paahdettuna
  • 2 kpl laakerinlehtiä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • (Ripsaus jeeraa)
  • Suolaa 
  • Mustapippuria 
  • Loraus punaviiniä


Leikkaa sipuli renkaiksi tai lohkoiksi ja hauduttele pannulla hetki tai lisää suoraan pataan. Minä pehmentelin pannulla sillä soseutin sipulit ja paprikat - perheessä on kaksi jotka eivät suostu sipulia ja paprikaa sellaiseenaan syömään joten täytyy vähän soveltaa. ;) Paloittele porkkana ja selleri ja lisää pataan.

Leikkaa ulkopaisti ohuiksi viipaleiksi tai suikaloi se. Paista lihoihin pannulla nopeasti hieman paistopintaa - kannattaa paistaa muutamassa erässä ettei ala kiehumaan. Minä käytin paistamiseen voin ja öljyn seosta. Paistaessasi mausta lihat samalla paprikajauheilla ja jeeralla.

Lisää paistetut lihat liemineen pataan, huuhtaise pannu tilkalla punaviiniä ja kaada pataan myös. Lisää pari ruokalusikallista tomaattisosetta. Lisää paahdetutu paprikaviipaleet. Minulla paprikat & sipulit menivät sekaan soseena, sekin käy. Mausta vielä suolalla ja pippurilla ja laita joukkoon laakerinlehti.

Hauduttele 175 asteessa puolitoista tuntia. Makua on! :)



.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti