sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Ulkoilun jälkeinen pikalounas eli munakas mikrossa ja soijalla maustetut valkopavut

Meidän perheen aikuisilla on vuorokausirytmi ollut ihan heikunkeikun koko joulun ajan - mutta me (tai no, minä :P ) skarpattiin heti vuoden alkajaisiksi! Sain kammettua itseni ihmisten aikaan ylös koska tälle päivälle oli tiedossa Tärkeä Tehtävä: rakettiroskien siivoaminen.

Tähtisadetusta eilisillalta.Me ollaan uudenvuoden päivänä poikien kanssa käyty perinteisesti keräämässä rakettikeppejä ja muuta rakettiroinaa lähitienoon ilotulituspaikkojen ympäristöstä - siinä on tärkeää olla ajoissa että ehtii!

Vaikka illalla ja yöllä roskaa maastoon paljon jääkin, innokkaita kerääjiä on seuraavana päivänä liikenteessä niin paljon ettei keruutalkoista kannata myöhästyä. Jos jättää keräämisen vasta iltapäivään, voi olla ettei kerättävää kovin paljon enää löydykään. :)


Rakettiroskaa! Oli hyvä ilma ulkoilla ja siivoilla samalla ympäristöä. :)Tänä vuonna kerättiin raketti- ja muuta roskaa melkein neljä muovikassillista, vau! Keppien ja roskien bongailu pusikoista on kivaa ja siinä samalla tulee tehtyä ihan mukavan pitkä kävelylenkki myös.

Parin tunnin kävelyn jälkeen nälkä akoi olla kaikilla jo aikamoinen. Jääkaapissa ei ollut valmista lounasta lämmitettäväksi, mutta hyvät ainekset nopeaan ateriaan. Ajattelin testata ensimmäistä kertaa munakkaan tekemistä mikrossa ja oli kyllä ihan onnistunut kokeilu! Tärkeää mikromunakkaan valmistamisessa on varmistaa että astiassa tarpeeksi korkeat laidat - tein munakkaan pieneen uunivuokaan ja se toimi ihan hyvin. Munakas kohosi hurjasti mutta ei sotkenut mikroa.

Munakkaan oheen raastoin pari porkkanaa kasvisosuudeksi ja lisäksi laiton tarjolle eilen keitettyjä valkopapuja & soijaa papujen mausteeksi. Hyvin maistui lapsille! Haudutettua kaalia oli myös, mutta sen sain syödä kyllä ihan itse. x)

Munakas mikrossa, resepti


  • 4 kpl kananmunia
  • Loraus maitoa tai vettä
  • 1 rkl (suunnilleen) vehnäjauhoja
  • Suolaa 
  • Pippuria
  • (Parmesania)
  • (Kinkkua suikaleina)


Riko kananmunat kulhoon, sekoita rakenne rikki kierrevatkaimella. Lisää loraus nestettä, lisää jauho hiljalleen ripotellen ja samalla vatkaten ettei jauho paakkuunnu. Lisää mausteet ja halutessasi esim. kinkkusuikaleet.

Voitele lautanen tai vuoka jossa jonkin verran laitoja, kaada munakasseos vuokaan. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 4 - 6 minuuttia - voit keskeyttää kypsennyksen välillä jos näyttää että munakas "kaatuu" astiastaan yli..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti