tiistai 22. joulukuuta 2015

Fetaa ja päärynää uunin kautta



Kun jääkaapissa on erinäisiä eriä ruuanjämiä, saattaa uunifeta olla juuri se juttu joka kokoaa palasista toimivan ateriakokonaisuuden. :) Meidän jääkaapista löytyi hiukan eilistä uunilohta ja riisiä - sen verran vähän ettei niistä olisi riittänyt koko perheelle. Keitettyjä punajuuria oli myös, ne piti syödä pois.

Lähiömutsin tunnelmallisessa postauksessa herkuteltiin uunissa paahdetulla fetalla ja tuon postauksen jälkeen en ole melkein muuta pystynyt ajattelemaankaan. No ehkä vähän liiottelen mutta ovathan nuo kuvat aivan hurjan herkullisia! Tuo Lähiömutsin "leipää ja uunifetaa erilaisilla lisukkeilla" -konsepti on varmasti tosi herkku, täytyy kokeilla jossain vaiheessa jotain tuon tyylistä myös.




Meillä uunissa paistetun fetan kylkeen laitettiin päärynää ja sekä hedelmät että feta maustettiin tilkkasilla hunajaa ja öljyä ja ripauksella timjamia. Omalle lautaselleni näiden seuraksi päätyi pikkuisen lohta, pikkuisen riisiä, marinoituja linssejä ja uunissa paahdettuja punajuuria.

Kuorin ja lohkoin valmiiksi keitetyt punajuuret ja laitoin lohkot omaan uunivuokaansa - ne saivat samat mausteet kuin fetakin - hunajaa, timjamia ja öljyä - ja näiden lisäksi vielä pikkuisen vaaleaa balsamicoa ja suolaa.  Punajuurilohkot paahtuivat juuri sopiviksi kun paistoin ne uunissa yhtä aikaa fetan ja päärynöiden kanssa.


Juuri uunista otettu feta on minusta hurjan herkullisen näköistä. Maku pysyy uunikäsittelyn jälkeen aikalailla samana, mausteet tuovat siihen oman lisänsä toki. Uunifetan rakenne sen sijaan on jotain ihan muuta kuin uunittamattoman: pehmeä, hiukan raejuustomainen. Sitä on helppo ottaa vaikka lusikalla ja laittaa leivänkin päälle. Ja fetan kyljessä paahdetut hedelmät ja feta ovat tosi herkku yhdistelmä!


Uunifetaa ja päärynää, ohje

  • 250 g hyvää fetaa (levy)
  • 1 kpl päärynä kuorittuna ja lohkottuna
  • Ruokaöljyä
  • Hunajaa
  • Kuivattua timjamia

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita fetalevy uunivuokaan ja asettele päärynälohkot ympärille, lorauta päälle hieman hunajaa, hieman öljyä ja ripota pinnalle hieman timjamia. Paahda uunissa 200 asteessa grillivastuksen alla parikymmentä minuuttia kunnes juuston pinta on saanut hiukan väriä. Nam!





2 kommenttia:

  1. Ooo! En olekaan tuollain kokonaisena fetaa uuniin laittanut! Mää oon vaan aina murustellut sitä "jonkun" päälle.
    Punajuuri ja feta on sairaan hyvää! Ajattelinkin joulupäivän päivälliselle tehdä lisukkeeksi uunipunajuuria fetalla. Nam!
    Mukavaa joulua teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli ihan hauska uusi tapa laittaa fetaa! Kiitos ja hyvää joulua sinnekin! :)

      Poista