torstai 22. lokakuuta 2015

Pehmeät ja mureat kurpitsapikkuleivät




Kurpitsapikkuleivät ovat ihania, perhmeitä ja mureita! Kurpitsapikkuleipiin sopivat hienosti jo hiukan jouluiseenkin tunnelmaan vievät mausteet - kaneli, inkivääri ja muskottipähkinä esimerkiksi.

Pipareita nämä eivät silti ole; enemmänkin juuri tämmöisiä sydänsyksyn herkkuja joissa on jo pieni viittaus tulevaan. :)



Aiemmin soseutin pari hokkaidokurpitsaa ja ajattelin käyttää osan soseesta leivontaan. Kurpitsapiirakka olisi ollut varmaan vielä enemmän perinteisten halloween-herkkujen ydintä mutta mainiota kurpitsaista kausiherkkua ovat nämä pikkuleivätkin. 


Taikina ennen kurpistasoseen lisäämistä..

...ja taikina kurpitsasoseen lisäämisen jälkeen.


Amerikkalaisilta sivuilta löytyy paljon ohjeita kurpitsapikkuleipiin; taitavat olla ihan perinteisiä syksyisiä leivonnaisia nämäkin. Mausteet hiukan vaihtelevat ohjeittain mutta kanelia ja muskottipähkinää näyttäisi olevan useimmissa. Monessa on lisäksi inkivääriä - se olisi sopinut näihin kyllä tosi hyvin! Mikseivät myös muut jouluiset mausteet kuten vaikkapa pomeranssinkuori.






Minua ei olisi haitannut vaikka mausteet olisivat puskeneet enemmänkin esiin. Seuraavalla kerralla lisään sekaan ainakin inkivääriä myös mausteisuutta buustaamaan.




 

Pehmeät ja mureat kurpitsapikkuleivät, resepti

  • 6 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl suolaa
  • 3,5 dl hienoa sokeria
  • 100 g pehmeää voita
  • 2,5 dl kurpitsapyrettä
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Öljyä leivinpaperi kevyesti – tämä kannattaa tehdä sillä muuten pikkuleivät saattavat hieman tarttua leivinpaperiin. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, muskottipähkinä, suola sekä vaniljasokeri. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan kurpitsa, lisää sen jälkeen vielä muna ja vatkaa sekaisin.

Ota taikinasta kahta teelusikkaa apuna apuna käyttäen pyöreähköjä möykkyjä pellille.  Paista 15-18 minuuttia kunnes pikkuleivät ovat kohonneet nätisiti ja saaneet hieman väriä.  Anna jäähtyä ja herkuttele! Halutessasi voit vielä koristella pikkuleivät sokerikuorruteraidoilla. 











3 kommenttia:

  1. No nyt on kyllä hyvä kurpitsaohje! Yksi hokkaido tiskipöydän kulmalla onkin jo odotellut, että mitä siitä tekisin!
    Pumpkin pie:tä olen tehnyt monena syksynä. Mutta kun tässä kahden ollaan, en ole nyt viitsinyt tehdä. Vaikka kovia ollaankin syömään, iso kakku on kuitenkin kahdelle aikas kova juttu! Mutta pikkuleiväthän sujahtelevat suuhun ihan huomaamatta ja helposti! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä kivoja pikkuherkkuja ja pysyvät ihan hyvänäkin vaikkei ihan heti kaikkea söisikään! :)

      Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista